Terapia cu care sunt salvati bolnavii in stadiu avansat, la Institutul Matei Bals. Ce sunt "bacteriofagii"
Bacterii precum Clostridium difficile si Stafilococul auriu carora nu le vine de hac aproape niciun medicament, provoaca infectii in fata carora antibioticele de multe ori sunt inutile.
Tocmai de aceea la ''Institutul Matei Bals'' medicii folosesc o terapie mai putin cunoscuta si pana acum au salvat 15 oameni care aparent nu mai aveau nicio sansa. Bacteriofagii sunt ''solutia minune'', adica virusuri recoltate din mediul inconjurator, care se hranesc cu bacteriile ucigase.
Anual, sute de romani sunt infectati anual cu bacterii multirezistente care le pun viata in pericol. Cum tratamentele cu antibiotice nu sunt suficiente, ca medicii si-au indreptat atentia catre terapiile cu bacteriofagi.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Sunt virusuri din mediul inconjurator care se hranesc cu bacteriile rele.
Bacteriofagii pot fi recoltati din apa sau din sol, iar in laboratoare sunt prelucrati si multiplicati pentru a fi folositi apoi in tratamente. La Institutul Matei Bals in ultimii 2 ani 15 bolnavi au fost vindecati datorita acestor terapii.
Cum actioneaza? Virusul prelucrat in laborator ajunge in contact cu bacteria, care este practic sursa lui de hrana. O imbolnaveste treptat pana cand ajunge sa o distruga. Hranindu-se, virusul se multiplica si devine mai puternic si omoara tot mai multe bacterii. Bacteriile mor, iar pacientul se vindeca.
Virusurile folosite in terapiile cu bacteriofagi sunt aduse din Georgia, acolo unde exista cel mai mare laborator de cercetare si tratament in acest domeniu. Deocamdata la noi nu exista bani pentru a dezvolta astfel de cercetari.
Si pentru ca bacteriile multirezistente reprezinta un pericol la nivel mondial, in intreaga lume cercetatorii cauta solutii pentru a vindeca infectiile periculoase.
Medicii din China au vorbit intr-o dezbatere de la Parlamentul European despre studiile clinice pe care le fac in acest sens. Ei cauta alternative acolo unde antibioticele nu mai dau rezultate, iar atentia acestora este indreptata spre solutiile de natura organica cum ar fi namolul mineral obtinut din diferite tipuri de sol, acidul organic extras din plante sau probioticele, adica bacterii vii care se gasesc in diferite tipuri de alimente.
Doar in Europa mor anual peste 25 de mii de persoane din cauza infectiilor cu bacterii multirezistente. La nivel monidal numarul victimelor trece de 700.000.