Descoperire unică în mumia veche de 42.000 a unui mânz. Explicația fenomenului


Ultimul update: Joi 18 Aprilie 2019 17:35
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2019 17:27
Categorie: Stiri Stiinta
manz mumificat

Cercetătorii ruși au descoperit sânge și urină în timpul unei autopsii eefctuate pe un mânz mumificat. Animalul a trăit în urmă cu 42.000 de ani în regiunea Verkhoiansk din Siberia.

Descoperirea a fost făcută în timpul prelevării mostrelor de țesut, în speranța că exemplare ale acestei specii ar putea fi clonate, scrie CNN

Vânătorii de colți de mamut au descoperit mânzul mumificat, în 2018, lângă craterul Batagaika, într-o zi când temperaturile au atins – 67,8 grade Celsius.

Potrivit cercetătorilor, mânzul avea doar 2 săptămâni când a murit, cel mai probabil înecându-se în noroi, astfel fiind conservat perfect în permafrost.

„Rămășițele au fost conservate perfect, fără a fi deformat. De asemenea, părul a protejat foarte bine capul și picioarele”, a declarat un cercetător pentru CNN.

Semyon Grigoriev, directorul muzeului Mamuților din Yakutsk, a declarat că astfel de descoperiri sunt rare. Cercetătorul a declarat că a mai existat un caz asemănător, în 2013.

“De regulă, sângele se coagulează sau se transformă în pudră în rămășițele animalelor mumificate din epoca de gheață. Din cauza condițiilor în care a fost conservat animalul, a fost posibilă această descoperire”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN

Descoperire istorică într-un muzeu din Kenya. Ce s-a găsit într-un simplu sertar
Descoperire uimitoare în Antarctica. Este veche de 200 de milioane de ani
Descoperire uimitoare în Antarctica. Este veche de 200 de milioane de ani
VIDEO PROTVPLUS.RO