Descoperire importantă făcută în Canada. Geologii cred că a fost acoperită mii de ani cu zăpadă


Ultimul update: Miercuri 05 Decembrie 2018 16:45
Data publicarii: Miercuri 05 Decembrie 2018 16:33
Categorie: Stiri Stiinta
pestera Canada

O peșteră neexplorată, uriașă, care a fost descoperită întâmplător în Canada, nu a mai fost niciodată călcată de om și ar putea dezvălui informații prețioase pentru geologi.

Angajați din Ministerul Resurselor Naționale din Canada au găsit cavitatea uriașă în timp ce survolau zona cu elicopterul, în luna aprilie, relatează The Independent.

După ce a efectuat o investigație și o explorare superficială a deschiderii, ministerul a concluzionat că pestera nu era cunoscută nici măcar de primele popoare care au trăit în zonă în urmă cu mii de ani.

Peștera este așezată într-o zonă alpină, într-un parc național local din British Columbia, în vestul Canadei.

Experții au sugerat că peștera ar fi putut fi acoperită de zăpadă mii de ani, până la sfârșitul anilor 1990, și astfel a rămas nedescoperită.

Creșterea temperaturilor cauzate de schimbările climatice ar putea fi de motivul descoperirii peșterii.

Peștera nu a primit încă un nume oficial. "Grupul inițial care a descoperit-o a numit-o groapa lui Sarlacc", a declarat geologul Catherine Hickson, care a făcut parte din echipă.

Sarlacc este un monstru fictiv, care se regăsește în filmul "Întoarcerea Jedi" din seria "Star Wars" și care trăiește într-o peșteră.

Deschiderea peșterii are 100 de metri lungime și 60 lățime, mare cît un teren de fotbal.

O echipă a încercat să înceapă explorarea peșterii în septembrie, a coborât 80 de metri, dar a fost oprită de un fluviu subteran.

John Pollack, un inspector arheologic care a vizitat zona, a declarat că este o descoperire "semnificativă la nivel național".
"Am fost în unele dintre cele mai mari peșteri din lume, dar asta are o intrare care este cu adevărat imensă și nu doar după standardele canadiene", a declarat pentru Canadian Geographic.

Dimensiunile exacte încă nu sunt cunoscute, dar specialiștii spun că ar putea fi una din cele mai mari peșteri din Canada. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO