Creaturile care au invadat o plajă din California. Forma lor a creat isterie pe internet

Ultima actualizare: 13-12-2019 21:23
Urechis unicinctus -1-
Bay Nature

În urma unei furtuni puternice din nordul Californei, pe o plajă din apropierea oraşului San Francisco au apărut mii și mii de viermi roz, care se aseamănă cu organele genitale masculine.

Această specie de viermi marini are o lungime de aproximativ 25 de cm și poartă numele de Urechis unicinctus, dar în termeni populari este cunoscută ca "peștele-penis", potrivit revistei de specialitate Bay Nature.

Mai multe imagini în galeria foto.

În mod normal, acești viermi trăiesc în nisip, la o adâncime semnificativă, motiv pentru care nu sunt văzuți de obicei de oameni. Însă furtunile puternice care au lovit coasta Californiei au măturat straturile de nisip și i-au lăsat expuși pe plajă, spre uimirea turiștilor care s-au grăbit să îi fotografieze și să lanseze ample dezbateri pe rețelele sociale.

"Într-adevăr, felul în care arată acești viermi necesită explicații, dar 'peștii-penis' au o formă perfectă pentru a trăi sub pământ", spune biologul Ivan Parr.

Acesta spune că au fost descoperit fosile care arată că aceste creaturi au apărut în urmă cu peste 300 de milioane de ani.

Urechis unicinctus este considerată o delicatesă în mai multe țări din estul Asiei. În Coreea de Sud, „peştii-penis” sunt ingredientul de bază al unui fel de mâncare numit gaebul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO