Creatura marina gigantica, de 5 metri si jumatate, descoperita in largul coastei californiene. VIDEO

Ultima actualizare: 19-10-2013 07:02
peste rama

Un instructor de scufundari din sudul Californiei a descoperit ceva ce numai in nuvelele fanteziste se intalneste: carcasa unui peste rama urias, lung de 5 metri si jumatate.

Jasmine Santana, de la Institutul Marin de pe Insula Catalina, a avut nevoie de 15 oameni care sa o ajute sa traga la mal creatura marina. Cei la institut spun ca este descoperirea vietii lor, conform Daily Mail.

Nu am vazut niciodata un peste atat de mare. Ultimul peste rama pe care l-am vazut avea un metru lungime”, a spus Mark Waddington, cercetator marin.

Pentru ca pestii rama traiesc la peste 900 de metri adancime, ei sunt vazuti foarte rar si sunt foarte putin cunoscuti.

Pestele gasit in California pare ca a murit din cauze naturale, iar mostrele din tesuturi, dar si imaginile filmate cu carcasa lui vor fi studiate de biologii de la Universitatea California.

Jasmine Santana a gasit pestele la aproximativ 10 metri adancime si 30 de kilometri distanta de tarm.

Acest peste oceanic poate sa ajunga la 15 metri lungime, fiind cel mai mare din lume. Se pare ca el este sursa legendelor despre serpii de mare.

Pestele marin a fost descoperit prima data in 1772 de biologul norvegian Peter Ascanius. Cel mai mare exemplar descoperit vreodata a avut 8 metri lungime, insa cercetatorii spun ca acest peste poate sa ajunga la 15 metri.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO