Un rechin i-a devorat bratul cand avea 13 ani. Performanta uluitoare realizata de o tanara din Statele Unite

Dată publicare: 31-05-2016 20:09
Dată actualizare: 03-06-2016 07:02


Bethany Hamilton

Bethany Hamilton a uimit o lume intreaga prin perseverenta sa, care a facut-o sa nu renunte la sportul de performanta in ciuda pierderii mainii stangi.

Hamilton, in varsta de 26 de ani, si-a pierdut bratul stang in 2003, dupa ce a fost atacata de un rechin. Nu a renuntat insa la pasiunea ei – surf-ul – si a continuat sa participe la competitii la cel mai inalt nivel. Iar acum tanara din Hawaii a reusit sa o invinga pe numarul 1 in acest sport, Tyler Wright, dar si pe Stephanie Gilmore, de 6 ori campioana mondiala.

Hamilton le-a depasit in turneul profesionist din Fiji al Ligii Mondiale de Surf, unde a obtinut locul 3, cea mai buna performanta din cariera sa. “Chiar daca mi-am pierdut bratul, fac in continuare tot ce mi-am dorit”, a declarat ea pentru BBC.

Cand avea 13 ani, Hamilton a fost muscata de un rechin tigru in timpul unui antrenament matinal pentru sportul ei preferat. Si-a pierdut bratul drept si 60% din sangele din corp, dar la mai putin de o luna dupa incident a revenit pe placa de surf. Prin terapie si exercitii, a reusit sa compenseze lipsa bratului stang. Povestea ei a inspirat in 2011 si un film, “Soul Surfer”, cu Dennis Quaid si Helen Hunt.

FOTO: Bethany Hamilton/Facebook

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO