Țara care profită de pandemia de coronavirus: "Este o situaţie fără precedent!"

Dată publicare: 30-03-2020 12:39
Dată actualizare: 30-03-2020 13:26
Sursa: Agerpres/TheGuardian


coronavirus lume

Competițiile sportive majore programate în 2020 au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus, iar majoritatea țărilor și-au întrerupt campionatele de fotbal, dar și din alte discipline.

Cu toate acestea, autoritățile din Belarus au decis că viața merge înainte, în ciuda pandemiei, iar noua ediție a campionatului de fotbal a debutat joi, la Minsk, Belarus fiind singura țară în care se mai joacă în prezent fotbal.

Sâmbătă, preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a jucat un meci de hochei pe gheaţă, el spunând că acest sport este ”un remediu antivirus”.

“Aici nu sunt virusuri. Aceasta este un frigider. Hocheiul pe gheaţă este un remediu antivirus”, a afirmat preşedintele.

Lukașenko: E o stupiditate totală să închizi graniţele

 

Lukașenko a mai spus că este o stupiditate totală să închizi graniţele din cauza coronavisului, îndemnându-i pe oameni să bea cât mai multă vodcă.

“Coronavirusul este doar o nouă psihoză, de care vor profita unii oameni şi care le va face rău altora. Lumea civilizată înnebuneşte. Este o stupiditate totală să închizi graniţele. Panica poate fi mai dăunătoare decât virusul în sine”, spunea Aleksandr Lukaşenko săptămâna trecută.

Campionatul din Belarus, singurul în care se mai joacă în prezent în Europa

 

"Acum toată lumea priveşte campionatul Belarus, toţi ar trebui să se aşeze în faţa televizoarelor şi să-l urmărească. Atunci când NHL şi-a închis porţile, mulţi jucători de hochei au venit să joace aici. Poate că Messi şi Ronaldo ar putea face acelaşi lucru şi să vină în Belarus pentru a continua să joace fotbal", a declarat Hleb pentru cotidianul britanic The Sun.

"Este singurul loc din Europa în care se poate juca fotbal, iar acest lucru îi face pe suporteri fericiţi", a adăugat Aleksandr Hleb, care a mai evoluat în cursul carierei sale şi la alte echipe de top, între care VfB Stuttgart şi Arsenal Londra.

Potrivit The Guardian, Federația de fotbal din Belarus ar fi vândut drepturile TV în zece țări, printre care Rusia, India şi Israel.

"Este o situaţie fără precedent", a declarat Alexander Aleinik, un purtător de cuvânt al federaţiei.

Sursa: Agerpres/TheGuardian, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO