Simona Halep a câștigat finala de la Roland Garros. Este primul trofeu de Grand Slam din carieră

×
Codul embed a fost copiat

Simona Halep a câștigat marele trofeu la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, după ce s-a impus în fața americancei Sloane Stephens cu scorul 3 - 6, 6 - 4, 6 - 1.

Simona Halep este noua regină a tenisului mondial. Cu ochii în lacrimi, campioana noastră a ridicat deasupra capului Cupa "Suzanne Lenglen", trofeul de mare șlem pe care îl aşteaptă de când a pus mâna pe racheta de tenis.

A împărtăşit bucuria teribilă a izbândei cu românii din tribunele de la Paris, dar şi cu milioane de telespectatori care au suspinat la fiecare minge.

Americanca Sloane Stephens a recunoscut ca Simona a fost, sâmbătă, imposibil de bătut. Teribila finală a început, însă, nefast pentru Simona. Americanca a făcut repede break-ul, s-a desprins la 4 - 1, apoi a câştigat primul set.

Setul al doilea a început după acelaşi scenariu. Sloane a făcut imediat break şi a fost 2 - 0. Părea un zid indestructibil, însă Simona a crezut nebuneşte că loviturile ca din tun ale americancei pot fi contracarate cu un efort supra-omenensc. Fiecare punct a fost teribil, iar românca Simona a renăscut: după o oră de joc a început parcă şi mai tare şi a câştigat setul al doilea la 4.

Citește și
Simona Halep, Sloane Stephens, LIVE, PROTV,
Simona Halep susține că are cheia finalei cu Sloane Stephens. Cum a uimit rivala ei lumea tenisului
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Decisivul a părut o formalitate. Simona s-a dezlănţuit şi a jucat fără greşeală. Iar finalul a fost pentru istorie.

Halep 26 ani o conduce acum pe Stephens cu 6-2 în meciurile directe, având o victorie chiar la Roland Garros, în 2014, în optimi, cu 6-4 6-3, românca jucând ulterior finala cu Maria Şarapova.

Desfășurarea finalei de la Roland Garros

Halep - Stephens 3 - 6, 6 - 4, 6 - 1 Simona Halep a revenit splendid şi a luat titlul la Roland Garros, după ce a învins-o pe Sloane Stephens.

Halep - Stephens 3 - 6, 6 - 4, 5 - 1 Simona Halep a fost aproape să câștige decvisivul la 0, a condus cu 30-0, dar Stephens a luptat uluitor și a reușit să câștige primul său game al decisivului.

Halep - Stephens 3 - 6, 6 - 4, 5 - 0 Simona Halep își face serviciul fără emoții, la 15, și e mai aproape ca niciodată de primul trofeu de Grand Slam. 

Halep - Stephens 3 - 6, 6 - 4, 4 - 0 Condusă cu 30-40, Halep s-a apărat uluitor, a câștigat trei schimburi de-a dreptul fabuloase și a reușit break-ul.

Halep - Stephens 3 - 6, 6 - 4, 3 - 0 Game extrem de importat adjudecat de Simona Halep, pe care o mai despart doar 3 game-uri de câștigarea titlului.

Halep - Stephens 3 - 6, 6 - 4, 2 - 0 Simona Halep reușește să facă break.

Halep - Stephens 3 - 6, 6 - 4, 1 - 0 Stephens și-a procurat rapid un avantaj de 30-0, dar Halep a revenit superb, nu a mai pierdut niciun punct și a închis game-ul.

Halep - Stephens 3 - 6, 6 - 4, 0 - 0 S-a dat startul setului decisiv, cu Simona la serviciu. 

SETUL DECISIV

Halep - Stephens 3 - 6, 6 - 4 Pentru a treia oară în tot atâtea prezenţe în finală la Paris, Simona joacă set decisiv.

Halep - Stephens 3 - 6, 5 - 4 Game extrem de important pentru Simona, care şi-a păstrat sângele rece la 30-30 şi a reuşit două puncte pentru a-şi face serviciul.

Din tribune, zeci de români o susțin pe Simona Halep. 

Halep - Stephens 3 - 6, 4 - 4 Simona a fost egalată rapid e Stephens. 

Halep - Stephens 3 - 6, 4 - 3 Sloane reintră în set fără prea multe eforturi, după 3 greșeli neforțate comise de Halep.

Halep - Stephens 3 - 6, 4 - 2 Un nou break al româncei, care a câştigat patru game-uri consecutive.

Halep - Stephens 3 - 6, 3 - 2 Halep se impune la 0 și preia conducerea pentru prima dată în meci.

 

Halep - Stephens 3 - 6, 2 - 2 Este primul game câștigat de Simona pe serviciul adversarei din tot meciul.

 

Halep - Stephens 3 - 6, 1 - 2 Românca reușește să câștige primul game din al doilea set.

Halep - Stephens 3 - 6, 0 - 2 Simona a început bine game-ul, a condus rapid cu 30-0, dar nu a mai câștigat niciun punct până la finalul game-ului.

Halep - Stephens 3 - 6, 0 - 1 Americanca începe excelent și setul secund și reușește să câștige pe serviciul Simonei.

Halep - Stephens 3 - 6, 0 - 0 A început setul II. Simona servește. 

SETUL II

Halep - Stephens 3 - 6 Americanca și-a adjudecat primul set în doar 41 de minute.

Halep - Stephens 3 - 5 Simona Halep nu cedează și rămâne în primul set.

Halep - Stephens 2 - 5 Simona a încercat să preia inițiativa, a condus cu 30-15, dar Stephens și-a păstrat calmul, a revenit și a câștigat game-ul.

Halep - Stephens 2 - 4 Halep a condus cu 30-0, a fost egalată, dar și-a făcut în final serviciul.

Halep - Stephens 1 - 4 Americanca își face serviciul, consolidează break-ul și se distanțează în primul set.

Halep - Stephens 1 - 3 Stephens a jucat foarte solid, a transformat eficient defensiva în ofensivă și a reușit să facă break-ul.

Halep - Stephens 1 - 2 Americanca a câștigat game-ul la 30.

Halep - Stephens 1 - 1 Simona contracarează și reușește la rândul său să-și facă primul game la serviciu al partidei, unul foarte disputat.

Halep - Stephens 0 - 1 Americanca și-a adjudecat primul game al partidei, unul în care Simona a reușit un singur punct.

Halep - Stephens 0 - 0 A început partida. Sloane Stephens este la serviciu.

SETUL I

16:02 Cele două jucătoare au intrat pe teren. 

Simona Halep

Sloane Stephens

15:20 Cristian Tudor Popescu, în platoul Știrilor PRO TV: ”Simona nu mai e doar numărul 1 mondial, este cu adevărat cea mai bună jucătoare din lume, după tenisul pe care l-a arătat la Roland Garros. Au mai fost numărul 1 multe, dar nu întotdeauna numărul 1 e și cea mai bună jucătoare. Acum are cel mai bun tenis din lume, fără discuție.”

14:24 Simona a ieșit la antrenamentul oficial

Dacă Simona Halep se va impune sâmbătă, ea va fi a doua româncă învingătoare într-o finală de Grand Slam, chiar la Roland Garros, după 40 de ani (Virginia Ruzici, în 1978, la French Open) şi al treilea român care câştigă un "major" (Ilie Năstase, French Open - 1973 şi US Open - 1972).

Halep - Stephens LIVE TEXT Roland Garros. Halep (26 de ani) dispută a patra sa finală de Mare Şlem, a treia la Roland Garros, după cele din 2014 şi 2017, şi a doua din acest an, după ce a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki în finala de la Australian Open.

Halep - Stephens. Analiza marelui meci! Tot ce trebuie să ştii înainte de finală

Spaniola Garbine Muguruza a spus că Simona este "favorită" să câştige ediţia din acest an de la Roland Garros, după ce a fost învinsă joi de româncă, 6-1, 6-4, în semifinalele turneului de pe zgura pariziană.

Indiferent de rezultatul finalei de sâmbătă de la Roland Garros, Halep îşi va păstra poziţia de lider în clasamentul feminin.

Antrenorul Simonei, Darren Cahill, a stat până la ora 03.00, în noaptea de miercuri spre joi, pentru a urmări meciurile anterioare ale spaniolei Garbine Muguruza cu Simona Halep şi stabili tactica liderului WTA.

"Am stat până la 03.00 dimineaţa, pentru a urmări meciurile pe care le-au disputat", a declarat Cahill, pentru CNN, conform news.ro.

El a afirmat că este mândru de eleva sa şi mulţumit de modul în care a evoluat cu Muguruza.

"Aş spune că înfrângerea pe care a avut aici (n.r. - în finala cu Jelena Ostapenko) a fost un pic mai dureroasă decât cea de la Australian Open (n.r. - din finala cu Caroline Wozniacki). Vrea să schimbe această situaţie şi va fi concentrată pe asta, fără să se gândească la finala de anul trecut. Singurul lucru la care se va gândi va fi adversara de cealaltă parte a fileului. Sunt mândru de ea cu adevărat. Venind aici, a fost evident o presiune pe ea, aceasta este cea mai bună şansă a ei - întodeauna e la French Open - să joace cel mai bun tenis şi să facă o altă finală. Şi azi, Simona a fost suficient de bună să execute un plan diferit de joc", a spus Cahill.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
CTP, despre rivala Simonei din finala Roland Garros: E o aroganță menită să destabilizeze adversara
CTP, despre rivala Simonei din finala Roland Garros: E o aroganță menită să destabilizeze adversara

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat pentru ProTV care sunt așteptările de la finala Roland Garros dintre Simona Halep și Sloane Stephens, de sâmbătă, de la ora 16.00.

Simona Halep susține că are cheia finalei cu Sloane Stephens. Cum a uimit rivala ei lumea tenisului
Simona Halep susține că are cheia finalei cu Sloane Stephens. Cum a uimit rivala ei lumea tenisului

Sâmbătă, vom fi toţi pentru unu, pentru numărul unu din tenis. Cea mai bună jucătoare a lumii, Simona Halep este la o victorie distanţă de titlul de campioană la Roland Garros, primul trofeu de mare șlem din carieră.

Sloane Stephens, declarație arogantă înaintea finalei cu Simona Halep. Reacția lui Ilie Năstase
Sloane Stephens, declarație arogantă înaintea finalei cu Simona Halep. Reacția lui Ilie Năstase

Sloane Stephens a făcut o afirmație neinspirată, înaintea finalei de la Roland Garros, în care o va întâlni pe Simona Halep, numărul 1 mondial, în urma căreia a fost catalogată drept arogantă.

Câți bani primește Simona Halep pentru calificarea în finala Roland Garros
Câți bani primește Simona Halep pentru calificarea în finala Roland Garros

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-4, pe spaniola Garbine Muguruza, locul 3 WTA

Garbine Muguruza, după meciul cu Halep: ”Este favorită să câștige ediția din acest an”
Garbine Muguruza, după meciul cu Halep: ”Este favorită să câștige ediția din acest an”

Jucătoarea de tenis Simona Halep este "favorită" să câştige ediţia din acest an de la Roland Garros, a declarat spaniola Garbine Muguruza, citată de EFE după ce a fost învinsă joi de româncă, 6-1, 6-4, în semifinalele turneului de pe zgura pariziană.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.