Simona Halep, despre noul antrenor: ”E diferit, dar am încredere că va fi bine”

simona halep
Agerpres

Thierry van Cleemput este noul antrenor al Simonei Halep. Jucătoarea a anunțat că s-a antrenat foarte bine și este pregătită pentru meciul de la Ostrava. În continuare, românca ocupă locul trei în clasamentul WTA, conforsm Agerpres.

Jucătoarea de tenis Simona Halep a anunţat, luni, că a început colaborarea cu noul antrenor, belgianul Thierry van Cleemput, ea precizând că şedinţele de pregătire sunt puţin diferite, dar are încredere că totul va fi bine.

"A fost foarte bine, m-am antrenat bine. Am început colaborarea şi o să lucrăm împreună. Sper să fie bine. E ceva nou, e ceva diferit şi nu va fi uşor. Dar am încredere că o să fie bine. Modul de antrenament este un pic diferit, personalitatea lui este diferită. Este un noul 'challenge' pentru mine şi voi vedea cum o să îi fac faţă", a spus Halep pe Aeroportul ''Henri Coandă'', înaintea plecării spre Ostrava, acolo unde echipa de Fed Cup a României va întâlni Cehia la sfârşitul săptămânii.

Simona Halep a renunţat la sfârşitul anului trecut la colaborarea cu australianul Darren Cahill şi nu a avut antrenor la primul turneu de Mare Şlem din 2019, Australian Open. Belgianul Thierry van Clempuut a fost văzut totuşi pe terenurile de antrenament de la Melbourne supraveghind încălzirea Simonei Halep.

Thierry van Clempuut, al doilea antrenor belgian după Wim Fissette cu care colaborează Halep, a sosit în urmă cu o săptămână la Bucureşti, el conducând în ultimele zile antrenamentele jucătoarei române.

Citește și
simona halep
Simona Halep s-a întors în țară. Ce a spus despre pierderea locului I din WTA
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Halep - Faţă de ultimul meci cu Cehia, acum suntem mai mature şi avem o şansă în plus

Tot luni, Halep a declarat că echipa de Fed Cup a României este mai matură şi are o şansă în plus în meciul cu Cehia de la sfârşitul săptămânii faţă de întâlnirea precedentă din 2016, pierdută cu 2-3, la Cluj-Napoca.

"Echipa noastră întotdeauna a fost puternică şi am avut şanse mari de a câştiga orice meci, dar atunci, în 2016, a fost vorba şi de experienţă. Acum suntem mai mature şi avem o şansă în plus. Dar nimic nu e imposibil. Mergem cu mintea deschisă şi cu încredere. Putem spune că este o şansă în plus că Petra nu este, dar, după cum bine ştim toţi, meciul este foarte greu. E cel mai greu meci, am jucat acum trei ani contra lor şi am pierdut. Cehia a câştigat 5 trofee din 6, iar asta înseamnă mult", a spus ea.

"În ultimii ani suntem 6 fete în prima sută în clasament. Iar asta înseamnă mult pentru România. Toate suntem destul de în formă, zic eu. M-am antrenat foarte bine în perioada asta şi sunt încrezătoare că pot face treabă bună şi pot câştiga meciurile. În Fed Cup totul este diferit şi niciodată nu ştii ce se va întâmpla. Dar am încredere că toate vom juca bine", a adăugat numărul 3 mondial.

Ea a menţionat că se aşteaptă la un public gălăgios la Ostrava. "Pe toată lumea dezavantajează un meci în deplasare. Dar şi ele au jucat la noi acum trei ani. Acum e rândul nostru să jucăm la ele acasă. Ştim că publicul lor este foarte numeros şi gălăgios, în sensul pozitiv. Însă nu putem schimba nimic. Trebuie să ne acomodăm la ceea ce avem", a mai afirmat Simona Halep.

Simona Halep, în continuare pe locul 3 în clasamentul WTA

Simona Halep, Mihaela Buzărnescu şi Ana Bogdan, împreună cu Florin Segărceanu, căpitanul nejucător, şi cu antrenoarea Alina Tecşor au plecat, luni dimineaţă, spre Ostrava, pentru întâlnirea cu Cehia.

Celelalte două componente ale echipei, Monica Niculescu şi Irina Begu, care au cucerit, duminică, titlul în proba de dublu a turneului de tenis WTA de la Hua Hin, vor ajunge în Cehia în zilele următoare.

Echipa de Fed Cup a României întâlneşte în 9-10 februarie, la Ostrava, deţinătoarea trofeului, Cehia, în primul tur al Grupei Mondiale. Meciul se va disputa pe suprafaţă dură, în Ostravar Arena, o sală cu o capacitate de 6.350 de locuri.

În continuare locul al treilea în clasamentul WTA este ocupat de Simona Halep. Însă, în top 100, România are doar patru reprezentante.

Japoneza Naomi Osaka, deţinătoarea titlurilor la US Open şi Australian Open, este lider pentru a doua săptămână, cu 7.030 puncte, urmată de cehoaica Petra Kvitova, la 1.100 de puncte, şi de Halep, la aproape 1.500 de puncte.

În afară de Halep şi de Sorana Cîrstea, care se menţine pe locul 92, toate româncele din top 300 au coborât în ierarhie în raport cu săptămâna trecută. Mihaela Buzărnescu a pierdut o poziţie şi se află pe 29, Irina Begu a coborât patru locuri şi este pe 75, Ana Bogdan a ieşit din top 100 după ce a coborât şase locuri şi a ajuns pe 105, în timp ce Monica Niculescu a coborât şi ea şase poziţii, fiind acum pe 106.

Şi la dublu România are acum mai puţine jucătoare în top 100, cinci faţă de şase câte erau în urmă cu o săptămână. Mihaela Buzărnescu staţionează pe 27, Irina Begu, campioană la Hua Hin alături de Monica Niculescu, a urcat două trepte şi se află pe 35, Raluca Olaru a urcat trei locuri şi e pe 42, Monica Niculescu a reuşit un salt de 18 locuri şi a ajuns pe 51, iar Irina Bara a săltat un loc, fiind pe 62.

Clasamentul WTA la simplu
1 (1). Naomi Osaka (Japonia) 7.030 puncte
2 (2). Petra Kvitova (Cehia) 5.920
3 (3). Simona Halep 5.582
4 (4). Sloane Stephens (SUA) 5.307
5 (5). Karolina Pliskova (Cehia) 5.100
6 (6). Angelique Kerber (Germania) 4.965
7 (7). Elina Svitolina (Ucraina) 4.940
8 (8). Kiki Bertens (Olanda) 4.845
9 (10). Arina Sabalenka (Belarus) 3.565
10 (9). Caroline Wozniacki (Danemarca) 3.467

29 (28). Mihaela Buzărnescu 1.700
75 (71). Irina-Camelia Begu 797
92 (92). Sorana Cîrstea 670
105 (99). Ana Bogdan 590
106 (100). Monica Niculescu 587
164 (156). Alexandra Dulgheru 354
176 (161). Irina Bara 332
249 (247). Andreea Roşca 222
256 (254). Elena-Gabriela Ruse 211
264 (262). Alexandra Cadanţu 198

Clasamentul WTA la dublu
1 (1). Katerina Siniakova (Cehia) 8.320 puncte
2 (2). Barbora Krejcikova (Cehia) 7.970
3 (3). Kristina Mladenovic (Franţa) 7.065
3 (3). Timea Babos (Ungaria) 7.065
5 (5). Barbora Strycova (Cehia) 6.885
6 (6). Ashleigh Barty (Australia) 5.797
7 (7). Demi Schuurs (Olanda) 5.735
8 (8). Andrea Sestini Hlavackova (Cehia) 5.560
9 (9). Ekaterina Makarova (Rusia) 5.375
10 (10). Gabriela Dabrowski (Canada) 4.555

27 (27). Mihaela Buzărnescu 2.535
35 (37). Irina-Camelia Begu 2.105
42 (45). Raluca Olaru 1.710
51 (69). Monica Niculescu 1.508
62 (63). Irina Bara 1.322
104 (100). Sorana Cîrstea 811
122 (134). Andreea Mitu 605

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Clasamentul WTA: Simona Halep a coborât pe locul 3. Naomi Osaka are un avans imens
Clasamentul WTA: Simona Halep a coborât pe locul 3. Naomi Osaka are un avans imens

Japoneza Naomi Osaka, jucătoare care a câştigat titlul la turneul Australian Open, este noul lider al clasamentului mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii luni.

Simona Halep s-a întors în țară. Ce a spus despre pierderea locului I din WTA
Simona Halep s-a întors în țară. Ce a spus despre pierderea locului I din WTA

Simona Halep, care va ajunge după Australian Open cel puţin pe locul 3 WTA, a declarat, miercuri, la sosirea în ţară, că nu vrea să se gândescă la revenirea pe locul I WTA.

Halep a ajuns pe locul 3 WTA, după ce Osaka s-a calificat în finala Australian Open
Halep a ajuns pe locul 3 WTA, după ce Osaka s-a calificat în finala Australian Open

Japoneza Naomi Osaka, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 6-1, pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 6, calificându-se în semifinalele Australian Open.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor România, care pare că a devenit un ghimpe în coasta sa.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.