Rădoi, înaintea meciului cu Germania: „Sunt destul de periculoși când au mingea”

Mirel Radoi
Agerpres

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal Under 21 a României, Mirel Rădoi, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că îi simte puţin prea euforici pe jucătorii săi pentru meciul cu Germania din semifinalele Campionatului European de tineret.

"Va fi un meci atractiv mâine seară pentru că Germania este echipa cu cele mai multe goluri înscrise, iar România şi Spania sunt la egalitate. Deci va fi un meci între două echipe care înscriu goluri. Va trebui să marcăm mâine seară pentru că în ultima partidă nu am făcut-o şi trebuie să arătăm că nu degeaba am ajuns pe locul 2 în clasamentul golurilor înscrise. Atâta timp cât nu primim gol şi reuşim să fim organizaţi, vom putea să creăm probleme mari Germaniei. Mă bucur că meciul e mâine şi nu azi, pentru că suntem puţin prea euforici. Azi nu ştiu dacă ne-am fi ridicat la nivelul partidei. E normal pentru că venim după 55 de ani de la ultima participare la Jocurile Olimpice. Iar după 21 de ani participăm la un Campionat European de tineret şi am trecut de grupe. Suntem în semifinale, e normal să fie doza asta de euforie. Noi încercăm să îi aducem cu picioarele pe pământ până la ora meciului. Nu simt presiune, am reuşit să trecem cu brio de primul obiectiv, calificarea la Jocurile Olimpice, iar acum ne propunem să mergem mai departe. Povestea continuă, noi nu avem nimic de pierdut în semifinale, doar de câştigat. Aşa că nu avem niciun fel de presiune", a spus Rădoi în conferinţa susţinută la Bologna.

"Germanii sunt destul de periculoşi atunci când au mingea, sunt destul de mobili, sunt dinamici, îşi schimbă poziţiile în teren când au posesia. Fac şi un presing agresiv. Noi dacă nu vom fi receptivi şi nu vom şti exact zonele pe care să le exploatăm atunci când vom avea mingea putem întâmpina probleme destul de mari. Vom exersa şi loviturile de la 11 metri, normal, nu vom lăsa să ne scape niciun detaliu. Încercăm de zeci de ani să vedem cum e aerul la înălţimea asta (n.r. - în semifinalele CE de tineret), am ajuns, îl respirăm, e plăcut şi sperăm să rămânem aici. Asta depinde în mare parte doar de jucători şi sper să fie pregătiţi. Pentru că dacă avem un semn de întrebare acum e, după cum am spus, faptul că suntem puţin prea euforici pentru ceea ce înseamnă o semifinală", a adăugat selecţionerul.

Rădoi susţine că echipa mai pragmatică va avea de câştigat în semifinala de joi: "Eu nu simt că este foarte, foarte cald., probabil că m-am obişnuit cu vremea din Golf. Într-un meci de asemenea anvergură, cum este cel de mâine seară, contează mai puţin adversarul, vremea sau alt factor. În momentul ăsta ambele echipe suferă din punct de vedere fizic, dar cred că echipa care va fi foarte pragmatică şi va şti să îşi dozeze efortul va avea de câştigat. Pentru că meciul se poate încheia după 120 de minute. Mâine seară va trebui să ştim să suferim, cei din tribune să ne încurajeze şi să sufere alături de noi pentru că doar aşa am reuşit rezultatele de până acum. Eu am început de 4 ani cariera de antrenor şi nu mă gândeam că voi fi în semifinalele unui turneu final şi să ajungem atât de repede la Jocurile Olimpice. Dar le mulţumesc băieţilor pentru că m-au adus în ipostaza de a fi foarte fericit. Voi munci din ce în ce mai mult ca să rămân la acest nivel".

Echipa naţională a României nu se va pregăti în mod special pentru a-l bloca pe germanul Luca Waldschmidt, golgheterul Campionatului European. "Ar fi o greşeală dacă am încerca să ne concentrăm asupra unui jucător anume. Acum Germania cu sistemul de 4-3-3 şi cu Waldschmidt vârf fals (n.r. - Luca Waldschmidt) îmi aduce aminte de Barcelona lui Guardiola cu Messi. Când nu atinge mingea de foarte multe ori între fundaşii centrali, încearcă să creeze superioritate la nivelul mijlocaşilor centrali şi să atace în profunzime. De aceea cred că am face o greşeală dacă ne-am concentra asupra unui singur jucător. Asta nu înseamnă că Waldschmidt nu îşi merită cele 5 goluri înscrise până acum. El este un jucător important pentru Germania", a afirmat Mirel Rădoi.

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Întrebat dacă a fost deranjat de acuzele presei din Italia conform cărora România s-a înţeles cu Franţa pentru un rezultat de egalitate în ultimul meci al Grupei C, selecţionerul a răspuns: "Nu m-a deranjat deloc, noi am jucat numai pe teren şi s-a văzut asta. Pe început de partidă am stat sus, am avut şi un penalty pe care VAR-ul nu ni l-a acordat. Am avut ocazie şi în ultimul minut al meciului. Deci nu a fost nicio înţelegere între noi şi Franţa şi nu am fi putut să ne permitem aşa ceva la un asemenea nivel. E aproape imposibil ca cineva să se gândească la cum să se facă un asemenea lucru. Cum aş fi putut să mă duc eu în faţa jucătorilor şi să le spun să nu dea gol că trebuie să facem egal".

Selecţionata României s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionat European de fotbal Under-21, dar a obţinut şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, după ce a terminat la egalitate cu formaţia Franţei, 0-0, luni seara, în Grupa C a turneului din Italia şi San Marino, pe Stadionul ''Dino Manuzzi'' din Cesena.

România a reuşit să câştige Grupa C, după 4-1 cu Croaţia, 4-2 cu Anglia şi 0-0 cu Franţa, echipă care a intrat şi ea în careul de aşi din postura de cea mai bună echipă de pe locul secund. În semifinale, România va întâlni Germania, campioana en titre, joi, la Bologna (19:00).

România nu a mai participat la Jocurile Olimpice din 1964, când selecţionata noastră ajunge în sferturile de finală. Aceasta va fi a patra participare a României în turneul olimpic de fotbal, după ediţiile din 1924, 1952, 1964.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Portarul naționalei de fotbal a Iranului, amendat și suspendat pentru că a îmbrățișat o fană
Portarul naționalei de fotbal a Iranului, amendat și suspendat pentru că a îmbrățișat o fană

Portarul internaţional Hossein Hosseini a fost suspendat un meci de către Federaţia iraniană de fotbal după ce a îmbrăţişat o suporteră la un meci de campionat, a anunţat, luni, presa sportivă locală, citată de AFP.

 

A murit Florin Oprea, portarul alături de care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană
A murit Florin Oprea, portarul alături de care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană

Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a decedat, marţi, a anunţat clubul pe pagina sa de Facebook.

Melodia românească virală cu care au sărbătorit titlul jucătorii lui Inter Milano. Au dansat în vestiar. VIDEO
Melodia românească virală cu care au sărbătorit titlul jucătorii lui Inter Milano. Au dansat în vestiar. VIDEO

Inter Milano a învins-o, luni, pe rivala AC Milan, scor 3-2, în "Derby della Madonnina", și a devenit astfel noua campioană a Italiei.

 

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.