Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finală la Roland Garros. Românca își păstrează numărul 1 mondial

Simona Halep
AFP

Simona Halep s-a calificat, joi, pentru a treia oară în finală la Roland Garros, după ce s-a impus cu scorul 6 - 1, 6 - 4 în fața lui Garbine Muguruza. Românca își păstrează în urma victoriei și locul 1 mondial. 

În finală, Simona Halep se va duela cu învingătoarea partidei dintre Madison Keys și Sloane Stephens.

Simona Halep își păstrează astfel poziția de lider mondial, indiferent de ce se va întâmpla sâmbătă, în finala de la Roland Garros.

Calificarea în finală la Roland Garros este recompensată cu 1,12 milioane de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

LIVE TEXT CU DESFĂȘURAREA PARTIDEI:

Citește și
Halep - Muguruza
Halep - Muguruza. Românca joacă joi, după ora 16:00, în semifinale la Roland Garros
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Simona Halep - Garbine Muguruza LIVE TEXT Roland Garros

Halep - Muguruza 6 - 1, 6 - 4 Halep a încheiat meciul cu un break la 0 și s-a calificat pentru a treia oară în finală la Roland Garros. Simona rămâne lider mondial în urma acestui succes senzaţional.

Halep - Muguruza 6 - 1, 5 - 4 Simona Halep reușește să preia din nou conducerea, bifând al treilea game consecutiv.

Halep - Muguruza 6 - 1, 4 - 4 Românca se afla la două game-uri de o nouă finală. 

Halep - Muguruza 6 - 1, 3 - 4 Simona Halep rămâne la un game în spatele lui Muguruza.

Halep - Muguruza 6 - 1, 2 - 4 Muguruza și-a făcut serviciul la 15, finalizând game-ul cu un as la care Halep nu a putut ajunge.

Halep - Muguruza 6 - 1, 2 - 3 Simona s-a regrupat și a abordat din nou același joc ofensiv etalat în primul set.

Halep - Muguruza 6 - 1, 1 - 3 Muguruza a salvat două mingi de break şi şi-a făcut serviciul.

Halep - Muguruza 6 - 1, 1 - 2 E pentru prima oară în acest meci când Muguruza se află la conducere.

Halep - Muguruza 6 - 1, 1 - 1 Muguruza reușește să-și facă serviciul pentru prima oară în acest meci.

Halep - Muguruza 6 - 1, 1 - 0 Halep a condus cu 40-0, dar și-a adjudecat în cele din urmă game-ul la 15.

Halep - Muguruza 6 - 1, 0 - 0 A început setul secund, Simona Halep servește.

SETUL II 

Halep - Muguruza 6 - 1 Simona Halep a încheiat setul cu al patrulea break, obţinut la a doua minge de set de care a avut parte.

Halep - Muguruza 5 - 1 Primul game al lui Garbine Muguruza din acest meci. 

 

Halep - Muguruza 5 - 0 Simona este la un game de câștigarea setului. A mai făcut un break și va servi pentru 6-0.

Halep - Muguruza 4 - 0 Simona Halep a încheiat cu as al patrulea game al semifinalei.

Halep - Muguruza 3 - 0 Simona are inițiativă în aceste momente, e mai agresivă și nu face greșeli.

Halep - Muguruza 2 - 0 Pe final, Simona a făcut un pas în față și a câștigat game-ul. Muguruza face multe greșeli în acest debut de meci.

Halep - Muguruza 1 - 0 Început perfect al româncei, cu break la 30, după ce Muguruza egalase de la 0-30.

Halep - Muguruza 0 - 0 A început partida. Muguruza servește prima.

SETUL I

Comentează ÎN DIRECT visul Simonei de la Paris cu Mihai Mironică și Ion Alexandru pe www.sport.ro.

Simona Halep şi Garbine Muguruza s-au mai întâlnit de patru ori până acum. La general, Muguruza conduce cu 3-1. În ultimul meci pe care l-au jucat, în finala de la Cincinnati de anul acesta, Halep a fost învinsă în două seturi, 6 - 1, 6 - 0.

Ultimul meci pe zgură dintre cele două jucătoare, aceeaşi suprafaţă pe care joacă şi la Roland Garros, a fost în 2015, în cadrul turneului de la Stuttgart, când Simona Halep a învins-o în trei seturi, 6 - 3, 1 - 6, 3 - 6.

În sferturile de finală de la Roland Garros 2018, Halep a învins-o în trei sferturi pe Angelique Kerber, 6 - 7, 6 - 3, 6 - 2. Garbine Muguruza s-a impus în două seturi în fața rusoaicei Maria Sharapova, 6 - 2, 6 -1.

Halep - Muguruza Roland Garros LIVE TEXT

Pentru Halep, aceasta va fi a treia semifinală pe care o va juca la turneul Roland Garros. Simona Halep a ajuns de două ori în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, în 2014 și în 2017. Românca a pierdut ambele finale. Prima, în fața Mariei Sharapova, în 2014, în trei seturi, 4 - 6, 7 - 6, 4 -6, iar cea de-a două în 2017, când a jucat împotriva letonei Jelena Ostapenko, când a pierdut partida în trei seturi, 6 - 4, 4 -6, 3 - 6

Halep Roland Garros. Parcursul Simonei Halep la Roland Garros 2018.

În primul tur la Roland Garros, Halep a învins-o în trei seturi, 2 - 6, 6 - 1, 6 - 1, pe americanca Alison Riske, locul 83 WTA. În al doilea tur, românca s-a impus în două seturi în fața americancei Taylor Townsend, scor 6-3, 6-1.

În turul trei, Halep a întâlnit-o pe germana Andrea Petkovic şi s-a calificat în optimi după două seturi, 7 -5, 6 -0. Simona Halep a trecut de belgianca Elise Mertens, numărul 16 WTA, în două seturi, 6 -2, 6 - 1, în optimile de finală de la turneul de Grand Slam Roland Garros și s-a calificat în sferturi.

În sferturi la Roland Garros a întâlnit-o pe germana Angelique Kerber, pe care a învins-o în trei seturi, 6 - 7, 6 - 3, 6 - 2. Semifinala o va disputa împotriva numărului 3 mondial, Garbine Muguruza.

Halep - Muguruza LIVE TEXT Roland Garros

După calificarea în semifinale la Roland Garros, Simona Halep a declarat despre Kerber: "Am mereu meciuri grele împotriva ei. Sunt mereu meciuri de trei ore, aşa că mereu înaintea meciului sunt pregătită că va fi la fel. După primul set am rămas puternică, nu am renunţat deloc. Am greşit mult la începutul meciului. Ea returnează mereu mingea şi nu greşeşte, aşa că am încercat să fac prea multe şi n-a mers. Apoi am schimbat puţin tactica şi până la urmă a mers foarte bine", a spus românca citată de Agerpres.

Garbine Muguruza s-a arătat încântată că va disputa semifinala Roland Garros împotriva Simonei Halep. “Sunt bucuroasă că sunt din nou în semifinale la Roland Garros. A fost un meci foarte bun. Mâine voi juca cu Halep şi sper că şi acela va fi un meci mare. Abia aştept meciul cu Halep”, a spus Muguruza într-un mesaj postat pe Twitter, conform News.ro

Potrivit Marca, ea a mai afirmat că este încântată că o va întâlni pe româncă. “Halep este în acest moment cea mai bună jucătoare, pentru că este lider mondial. Sunt încântată că voi juca în semifinale cu ea”.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
”Halep, o forţă irezistibilă”. Mesajul WTA, după meciul româncei împotriva lui Kerber
”Halep, o forţă irezistibilă”. Mesajul WTA, după meciul româncei împotriva lui Kerber

Site-ul oficial WTA a notat, miercuri, după ce Simona Halep a trecut de Angelique Kerber în sferturi la Roland Garros, că meciul dintre cele două sportive a fost “o confruntare magnifică” şi că românca a fost o forţă irezistibilă pe finalul jocului.

Halep - Muguruza. Românca joacă joi, după ora 16:00, în semifinale la Roland Garros
Halep - Muguruza. Românca joacă joi, după ora 16:00, în semifinale la Roland Garros

Halep - Muguruza. Simona Halep, liderul WTA, va juca în semifinale la turneul de la Roland Garros, joi, în jurul orei 16.00, cu spaniola Garbine Muguruza, cap de serie numărul 3.

Reacția lui Garbine Muguruza atunci când a aflat că va juca împotriva lui Halep în semifinale
Reacția lui Garbine Muguruza atunci când a aflat că va juca împotriva lui Halep în semifinale

Garbine Muguruza a câștigat partida disputată împotriva Mariei Sharapova în sferturi la Roland Garros și s-a calificat în semifinalele turneului, acolo unde o va întâlni pe Simona Halep.

Recomandări
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.