Forbes: Floyd Mayweather este sportivul cel mai bine platit al planetei. Cat a castigat pe zi, in ultimul an

Ultima actualizare: 22-09-2015 06:58
Floyd Mayweather Jr. - GETTY

Boxerul american Floyd Mayweather a realizat venituri record de 300 milioane dolari in perioada iunie 2014 - iunie 2015, adica 822.000 de dolari pe zi, fiind sportivul cel mai bine platit al planetei, conform clasamentului stabilit de revista Forbes.

Mayweather, care si-a anuntat luna aceasta retragerea din activitate, il devanseaza in aceasta ierarhie pe marele sau rival, filipinezul Manny Pacquiao, pe care l-a invins la puncte in "meciul secolului", disputat pe 2 mai, la Las Vegas, si care a incasat la randul sau 160 milioane dolari in acelasi interval.

Cei doi pugilisti sunt urmati de fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo (Real Madrid), cu venituri totale de 79,6 milioane euro, starul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), cu 73,8 milioane dolari, si tenismanul elvetian Roger Federer, cu 67 milioane dolari.

De mentionat ca veniturile lui Mayweather sunt de aproape trei ori mai mari decat cele pe care compatriotul sau Tiger Woods le-a obtinut-o in 2008, cand fostul lider al golfului profesionist reusise sa stabileasca un nou record pentru lumea sportului, acumuland 115 milioane dolari intr-un interval de 12 luni.

Forbes adauga, totodata, ca cei mai bine platiti 40 de sportivi ai lumii din 2015 au realizat venituri combinate de 1,9 miliarde dolari din salarii, premii si sponsorizari, suma considerabil mai mare fata de cea realizata in urma cu doua decenii de cei mai bine platiti sportivi ai plantei, care au acumulat impreuna 490 milioane dolari.

In 1995, cel mai mare venit a fost obtinut de celebrul baschetbalist american Michael Jordan (43,9 milioane dolari), urmat de boxerul Mike Tyson (40 milioane dolari), aminteste publicatia din Statele Unite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO