DINAMO - STEAUA, 0-2. Stelistii bat in derby prin autogolul lui Boubacar si reusita lui Tanase

dinamo steaua live blog

Steaua a invins-0 pe Arena Nationala, cu scorul de 2-0 (1-0), pe Dinamo, in derbiul etapei a XXXI-a a Ligii I, golurile fiind marcate de Mansaly Boubacar, in proprie poarta, in minutul 13, si de Cristian Tanase, in minutul 70.

0-1: Chipciu a sutat la poarta, a intervenit Rusescu pe traiectorie, iar mingea l-a lovit pe senegalezul Boubacar, care a trimis-o in proprie poarta.

0-2: Tanase a marcat de la circa 16 metri, dupa o combinatie cu Rusescu.

Dinamo: Balgradean - Rus, Luchin, D. Grigore, Musat - Stratila (Nica '67), Boubacar (Cristea '71), Dandea, Curtean (Rotariu '77)- Alexe, Danciulescu. Antrenor: Cornel Talnar.

Steaua: Tatarusanu - Georgievski, Szukala, Chiriches (Gardos '62), Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Ad. Popa, Chipciu (Nikolici '46), Tanase (Iancu '72) - Rusescu. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Citește și
Laurentiu Reghecampf
DINAMO - STEAUA. Reghecampf: Suntem favoriti in DINAMO - STEAUA. Vom juca pentru fani
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Cartonase galbene: Curtean '20, Musat '45, Danciulescu '56, Stratila '58, Rus '62, Dandea '75, Cristea '83 / Latovlevici '26, Bourceanu '45+2, Tanase '71

Meciul a fost arbitrat de Sebastian Coltescu, ajutat de Vasile Marinescu si Marius Nicoara. Rezerva a fost Catalin Popa.
Observatori au fost Gheorghe Nedelescu si Aron Huzu.

Fotbalistii stelisti si membrii stafului tehnic si-au lasat mustata, dupa ce Steaua si-a asigurat al 24-lea titlu din istorie.

Suporterii dinamovisti au facut o coregrafie din placute alb-rosii din care au scris FCD, iar pe fasii de panza erau trecute toate facțiunile galeriei. "Sub acest nume mereu vom invinge", a fost un banner al galeriei dinamoviste.

Fanii stelisti au afisat urmatoarele bannere: "7 mai, o zi in Rai", "Fantasme incendiare intelese doar de voi, luna mai inevitabil o marcati tot pentru noi", "Urmeaza piesa de teatru", "Fara fratii mei timpul s-a oprit la titlul 23", "Actionar nou v-ati luat... Ce contracte ati mai semnat?" sau "A inceput sa va pese sau sunt iar interese?".

La meci au asistat 43.789 de spectatori.

Peste 900 de jandarmi au asigurat masurile de ordine publica si siguranta spectatorilor la acest meci.

Derbiul Dinamo - Steaua a fost intrerupt in minutul 38, dupa ce fanii au aruncat cu mai multe obiecte in teren si s-a reluat dupa aproximativ sase minute.

FAZELE MECIULUI

Min 93. FINAL.
Min 90.
3 minute de prelungiri aratate de la margine.
Min 81.
Latovlevici bate o lovitura de colt, Rusescu trimite cu capul pe poarta, respinge Balgradean.
Min 78.
Adi Popa ii trimite lui Nikolic la 16 metri de poarta, pozitie centrala, acesta fenteaza un adversar si trage in bratele lui Balgradean.
Min 74.
Iese Tanase, intra Iancu.
Min 71.
Iese Boubacar, intra Andrei Cristea
Min 70. GOL STEAUA! Tanase marcheaza cu un sunt de la 18 metri la coltul scurt.
Min 68.
Intra Nica in locul lui Stratila.
Min 64.
Raul Rusescu trage de la 20 de metri pe langa poarta.
Min 62.
Iese Chiriches, accidentat, inlocuit de Gardos.
Min 61.
Rus intra criminal la Nikolic, vede tot galben.
Min 57.
Intrare dura la Chiriches a lui Stratila, pe genunchi, pentru care vede cartonasul galben.
Min 55.
Danciulescu vede un galben pentru o intrare dura la Pintilii.
Min 53.
Faza periculoasa de atac la poarta Stelei, dar Curtean alege sa traga, desi avea alti colegi mai bine plasati in fata portii.
Min 51.

cerere in casatorie dinamo steaua
Torte si cereri in casatorie la Dinamo - Steaua pe National Arena. Un tanar este surprins in momentul in care ii face iubitei sale o cerere in casatorie.
Min 47.
Inca o torta a aterizat in careul lui Tatarusanu, iar de la statia de amplificare se aude inca un mesaj prin care li se cere fanilor sa renunte la astfel de gesturi.
Min 46.
Incepe repriza secunda. La Steaua, Chipciu este inlocuit cu Nikolic, Cornel Talnar nu face schimbari pentru Dinamo.
PAUZA
Min 45+2. Bourceanu primeste cartonasul galben.
Min 45+1.
Latovlevici trage pe langa poarta.
Min 45.
Adi Popa intra in careu, mingea este respinsa de Balgradean in bara.
Min 44.
Chipciu nu mai poate continua. Intre timp, si Tanase s-a accidentat.
Min 42.
Tanase il accidenteaza pe Chipciu, din greseala.
Min 40.
Danciulescu are o ocazie de gol, a primit mingea in careu, iar apoi a tras in Bourceanu.
Min 38.
Prin statia de amplificare, fanii sunt anuntati ca la urmatoarele incidente, meciul va fi oprit definitiv.
Min 36.
Meciul a fost reluat din minutul 36, de cand a fost intrerupt pentru 10 minute.
-
Arbitrul Coltescu le cere jucatorilor stelisti sa se duca la vestiare. La fel fac si dinamovistii.
In continuare, meciul este intrerupt.
Min 35.
Meciul este intrerupt din cauza obiectelor aruncate de fani din tribune. Bourceanu a refuzat sa bata o lovitura de colt, dupa ce mai multe obiecte au fost aruncate din peluza in dreptul sau.
Min 32.
Danciulescu trage de la 20 de metri, mult pe langa poarta.
INFO MECI:
adrian nastase
Adrian Nastase este prezent pe National Arena la meci.
Min 26.
Intrare dura a lui Latovlevici la Laurentiu Rus.
Min 25.
Chipciu ii "fura" mingea lui Rus in preajma careului, se apropie de poarta, dribleaza un jucator dinamovist, trage la coltul lung, mingea este respinsa de Balgradean, iar Grigore e aproape sa isi trimita in proprie poarta.
Min 21.
Chipciu primeste mingea la marginea careului, de unde trage direct pe poarta, iar mingea se duce in plasa laterala.
Min 20.
Curtean intra urat prin alunecare la Raul Rusescu, centralul fluiera pentru fault si lovitura libera, iar mijlocasul dinamovist primeste cartonasul galben.
Min 18.
Latovlevici bate lovitura libera de 18 metri, scoate Balgradean de langa bara.
Min 16. Faza de contraatac a Stelei, Chipciu a scapat de un jucator la 35 de metri de poarta lui Tatarusanu, a ajuns la mijlocul terenului, unde i-a trimis in flancul drept lui Adi Popa. Acesta a incercat sa intre in careu, dar a fost faultat de Laurentiu Rus chiar la marginea careului. Stelistii au cerut penalty la aceasta faza, centralul a dat lovitura libera pentru Steaua din afara careului.
Min 12. GOL STEAUA! Boubacar isi trimite mingea in propria poarta.
Min 8.
Raul Rusescu trage de la mare distanta, Balgradean respinge gresit, iar Chipciu, aflat in careul lui Dinamo, nu a reusit sa reia corect spre poarta.
Min 7. Stratila are primul sut al meciului, fara probleme pentru Tatarusanu, portarul Stelei.
Min 5.
O torta a cazut in careul portarului dinamovist Balgradean, insa brigada de arbitri nu decide sa intrerupa partida.
Min 1
. A inceput partida. Dinamo a avut lovitura de start, iar Alexe a ajuns rapid in preajma careului Stelei, unde a fost blocat dupa ce 3 fundasi l-au inconjurat.

DINAMO - STEAUA INFO

21:00 Startul meciului intarzie.

20:59 Coregrafie impresionanta in peluza dinamovista. Torte zboara din tribuna, 45.000 de fani sunt pe stadion.

20:57 Jucatorii intra pe teren.

20:50 Echipele sunt prezentate prin statia de amplificare.

16:12
Fanii au inceput sa-si posteze biletele pe care si le-au cumparat pentru derby pe retelele de socializare. National Arena va fi arhiplin diserara la derby.

16:06 Cateva informatii pentru amatorii de statistica:

15:50 Pe Twitter au aparut si primele glume inainte de DINAMO - STEAUA

15:30 Schimbarile pregatite de Talnar pentru DINAMO - STEAUA. Dupa accidentarea lui Cosmin Matei, in meciul cu Ceahlaul Piatra Neamt, Talnar se vede nevoit sa mai faca inca o schimbare in linia de mijloc:

"Ne concentram foarte mult pe acest joc pentru ca este de departe cel mai important din campionat pentru Dinamo. Din pacate nu putem alinia cel mai bun 11, au aparut tot felul de accidentari si suspendari. Lotul este destul de subtire, dar cred ca toti cei care vor intra pe teren vor da totul pentru a obtine un rezultat favorabil. Trebuie sa gasesc solutiile cele mai bune pentru acest joc. Dupa accidentarea lui Catalin Munteanu nu am mai jucat nici macar un meci si jumatate cu aceeasi linie de mijloc. In fiecare etapa am schimbat doi-trei jucatori, de data asta se pare ca voi fi nevoit sa schimb chiar patru. Matei si-a facut ieri rezonanta si suta la suta nu va fi apt pentru jocul de maine. Boubacar de 10 zile nu face nimic, astazi va face primul antrenament, vom vedea daca poate sau nu. Nu stiu cine ar putea face dierenta, mie imi pare rau ca l-am pierdut pe Matei, era pe val acum".

15:00 Stelistii intra in vacanta dupa DINAMO - STEAUA. Reghecampf a mentionat ca opt jucatori de baza ai echipei Steaua vor intra in vacanta dupa partida cu Dinamo de vineri chiar daca mai sunt de disputat inca trei etape pana la finalul actualei editii de campionat. "Probabil vor fi opt jucatori care vor intra in vacanta dupa meciul cu Dinamo. Steaua termina campionatul pe 29 mai, au fost foarte multe meciuri, s-a acumulat mult stres si acesti jucatori au nevoie de o pauza, de o vacanta. Pentru ca pe 14 iunie noi vom relua pregatirile pentru noul sezon, avem doua cantonamente, in Austria si in Anglia, iar pe 10 iulie este programat primul meci oficial al nostru. Din acest motiv am decis ca jucatorii care au dus greul sa aiba trei-patru saptamani de vacanta", a afirmat antrenorul.

14:10 Dinamo - Steaua, meciul care poate decide viitoarele transferuri ale lui Reghecampf. Antrenorul Stelei a declarat inainte de derby: "Vom aduce in vara trei, maxim patru jucatori, deci nu vom lasa foarte multi sa plece. Mihai Costea este jucatorul nostru si nu pleaca de la Steaua. Decizia asta este luata de staful nostru, de mine, de patronul nostru si de Mihai Stoica. Iar Mihai Radut va reveni la Steaua. Sunt sigur ca el va putea sa joace la Steaua. Si decat sa stam sa aducem jucatori de cateva milioane mai bine incercam sa ii dam incredere unui jucator tanar care a demonstrat in campionatul romanesc ca are valoare", a spus Reghecampf.

13:00 Sport.ro scrie ca Raul Rusescu poate intra in istoria Stelei. Golgeterul Ligii 1 din acest sezon poate sa stabileasca un record pe care numai trei jucatori l-au mai atins - sa marcheze in patru derby-uri consecutive. Dudu Georgescu, Gheorghe Constantin si Tataru I sunt singurii care se pot lauda cu acest lucru.

12:15 Mutu sustine Dinamo in derbiul cu Steaua

"Dinamo - Steaua !!! Un derby fara miza!!! Steaua campioana!!! Era frumos ca miza sa fie titlul, pentru noi toti si mai ales pentru cei 55.000 care vor fi la stadion!!! Oricum e!!! Hai Dinamo !!", a scris Adrian Mutu.

Atacantul roman, care se afla in conflict cu unii suporteri dinamovisti dupa ce a admis ca ar fi dispus sa accepte un transfer la Steaua, a tinut sa-i avertizeze pe acestia ca ii va "demonta" in cazul in care mutarea va avea loc: "Imi plac comentariile voastre !!!! Eu sunt si voi fi simpatizant al lui Dinamo!!! Problema e ca daca voi merge la Steaua!!!(hahaha) Dinamo trebuie sa spuna «Tatal Nostru» inainte, daca nu, am sa-i demontez!! Dinamovistii sau stelistii isi spun parerea, fraierii injura. Nu sunt suparat pe ei, mi-e mila!!!" 

DINAMO - STEAUA, derby-ul Romaniei, va fi LIVE text pe www.stirileprotv.ro, vineri de la ora 21:00.

Pana la ora meciului, Stirileprotv.ro va vor oferi toate informatiile de la derby, iar partida va fi transmisa in format LIVE text pe site-ul nostru, dar si pe Sport.ro.

REGHECAMPF DESPRE MECIUL DINAMO - STEAUA: "JUCAM PENTRU SUPORTERI. SUNTEM FAVORITI IN DERBY"

Laurentiu Reghecampf a declarat inainte de meciul DINAMO - STEAUA ca echipa sa este favorita, iar jucatorii vor evolua in aceasta partida numai pentru fani.

"Steaua e campioana Romaniei si joaca cel mai frumos fotbal din Romania. Cu siguranta Steaua va fi favorita in meciul de maine cu Dinamo. Nu cred ca noi mai avem ceva de demonstrat, dar sunt sigur ca jucatorii vor juca foarte bine. Nu am nicio problema de lot, voi juca cu cea mai buna echipa. Vom trata meciul foarte serios, meciul are miza pentru ca vrem sa castigam pentru fanii nostri. Va fi un meci in care ambele echipe doresc victoria, dar, repet, noi vom juca numai pentru fani", a spus tehnicianul.

Reghecampf a mentionat ca nu se va supara pe jucatorii sai daca vor obtine doar un rezultat de egalitate la meciul DINAMO - STEAUA.

"Cand joci cu Dinamo nu mai este nevoie sa motivezi jucatorii. Ei isi doresc victoria si sunt sigur ca va fi un meci frumos pe care il vom castiga. Oricum, nu am de ce sa ma supar pe jucatori daca va fi egal. Jucatorii au castigat campionatul, nu am de ce sa ma supar pe ei. Ne dorim sa ajungem la ultima etapa si sa sarbatorim alaturi de fani castigarea titlului. Am pregatit si cateva surprize suporterilor, dar mai multe amanunte va oferi Mihai Stoica la momentul potrivit", a afirmat el.

CORNEL TALNAR, INAINTE DE MECIUL DINAMO - STEAUA: "CU ACEST LOT, E GREU SA OBTINEM UN REZULTAT BUN"

cornel talnar dinamo
Cornel Talnar a declarat inainte de derby-ul DINAMO - STEAUA ca avand in vedere probleme de lot cu care se confrunta, va fi foarte greu ca echipa sa sa obtina un rezultat favorabil in meciul cu Steaua, dar a precizat ca se asteapta ca jucatorii sai sa "moara" pe teren.

"Nu am niciun fel de surprize pentru adversari, noi suntem cei care suntem. Sper ca aceia care vor intra pe teren sa compenseze lipsa celor care din pacate nu pot sa joace. De data aceasta lucrurile stau mult mai prost pentru noi, Steaua are un lot complet, competitiv. Au jucat ultimul meci cu echipa a doua, pregatesc meciul serios. Nu se pune problema sa vina cu rezervele, si pentru ei e un derby, sunt convins ca vor juca cu prima echipa. Derby-ul este derby, chiar daca Steaua este campioana. La lotul pe care il avem va fi foarte greu sa obtinem un rezultat favorabil. Dar eu cred in baietii mei, au aratat ca pot in acest retur. Sunt convins ca maine seara vor da totul pe teren. Sigur ca putem si invinge, intr-un derbi se poate intampla orice. De ce sa nu se poata? Intr-un derby nu se mai tine cont de valoarea in sine, castiga cine e mai ambitios. Cum se castiga un derby? Trebuie sa mori pe teren", a spus Talnar.

DINAMO, PRIME DE 40.000 EURO PENTRU VICTORIE

DINAMO - STEAUA este si meciul marilor prime din Romania.

Jucatorii echipei Dinamo vor incasa prime in valoare totala de 40.000 de euro in cazul unei victorii in derbyl de pe National Arena, informeaza pentru Mediafax surse din cadrul clubului alb-rosu.

Primele vor fi achitate fotbalistilor de finantatorul clubului, Ionut Negoita, au adaugat sursele citate.

BRATU SI KIRITA: DINAMO ISI POATE SALVA SEZONUL CU O VICTORIE IN FATA STELEI

Fostii jucatori dinamovisti Florin Bratu si Giani Kirita considera ca echipa antrenata de Cornel Talnar ar putea salva un intreg sezon in cazul in care ar reusi sa invinga in DINAMO - STEAUA in derbiul de vineri, din cadrul etapei a XXXI-a a Ligii I.

"Mi-e greu sa vorbesc acum de un Dinamo - Steaua, fara sa-l joc. Mi-e greu sa cred ca Dinamo nu poate sa invinga Steaua. Intr-adevar anul acesta e dificil pentru Dinamo din toate punctele de vedere, Steaua este deja campioana, moralul e mult mai bun, dar ma bazez pe puterea jucatorilor sa salveze sezonul prinr-o victorie contra Stelei. Va fi greu pentru ca lotul lui Dinamo este subtire si din pacate nu sunt atuuri. Jucatorii trebuie sa inteleaga faptul ca trebuie sa dea 150 la suta. Cornel Talnar este un antrenor care stie sa-si apropie jucatorii, ii doresc sa plece victorios de pe Arena Nationala", a declarat Giani Kirita.

Fostul atacant Florin Bratu considera ca parcursul echipei Dinamo in actualul sezon este neonorant:

"Sincer mi-as dori sa mai joc intr-un astfel de derbi. Sunt niste meciuri foarte speciale pentru mine, le simt lipsa. Nu dormeam o saptamana inainte. Imi pare rau ca nu o mai pot face, dar am incredere ca fotbalistii de acum pot demonstra ca sunt o echipa unita si pot salva un intreg sezon cu o victorie impotriva Stelei. Normal ca se pot impune, nu trebuie sa se gandeasca la altceva decat la victorie. Suporterii adevarati isi doresc ca jucatorii sa se daruiasca suta la suta. Daca fac asta cu siguranta vor castiga meciul. Potential exista. Steaua e campioana, poate nu se mai gandeste prea mult la cele trei puncte. Daca ar obtine aceasta victorie ar putea salva un intreg sezon care este neonorant pentru Dinamo".

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
DINAMO - STEAUA. Bratu si Kirita cred ca Dinamo poate salva sezonul printr-o victorie in derby
DINAMO - STEAUA. Bratu si Kirita cred ca Dinamo poate salva sezonul printr-o victorie in derby

Fostii jucatori dinamovisti Florin Bratu si Giani Kirita considera ca echipa antrenata de Cornel Talnar ar putea salva un intreg sezon in cazul in care ar reusi sa invinga Steaua in derbiul de vineri, din cadrul etapei a XXXI-a a Ligii I.

DINAMO - STEAUA. Reghecampf: Suntem favoriti in DINAMO - STEAUA. Vom juca pentru fani
DINAMO - STEAUA. Reghecampf: Suntem favoriti in DINAMO - STEAUA. Vom juca pentru fani

Laurentiu Reghecampf a declarat inainte de DINAMO - STEAUA ca echipa sa este favorita in derby.

DINAMO - STEAUA. Talnar: Cu acest lot, este greu sa obtinem un rezultat favorabil in DINAMO - STEAUA
DINAMO - STEAUA. Talnar: Cu acest lot, este greu sa obtinem un rezultat favorabil in DINAMO - STEAUA

Cornel Talnar a declarat inainte de DINAMO - STEAUA ca avand in vedere probleme de lot cu care se confrunta, va fi foarte greu ca echipa sa sa obtina un rezultat favorabil in derby.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.