Dificultățile cu care Serena Williams se confruntă de când a devenit mamă: „Am simțit că nu sunt bună”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Serena Williams
Instagram

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, care în septembrie 2017 a devenit mama unei fetițe, a mărturisit, pe contul său de Instagram, ca îi este dificil să găsească un echilibru între carieră și viața de familie.

După ce în luna iunie a pierdut finala de la Wimbledon, după ce a fost învinsă de jucătoarea germană Angelique Kerber, Serena Williams a mărturisit că trece printr-o perioadă dificilă, informează The Guardian.

„Săptămâna trecută nu a fost ușoară pentru mine. Nu doar că a trebuit să accept niște chestiuni personale dure, dar m-am simțit și nefericită. În mare parte, am simțit că nu sunt o mamă bună. Am citit câteva articole în care scrie că emoțiile de după naștere pot dura și trei ani, dacă nu știm cum să le abordăm. Simt că cea mai bună opțiune este comunicarea. După ce am vorbit cu mama, cu surorile mele, cu prietenii, am aflat că este perfect ok să mă simt așa. E perfect normal să simt că nu fac suficient de multe pentru fetița mea. Cu toții am fost în acea situație. Muncesc mult, mă antrenez și încerc să fiu cea mai bună sportivă care pot fi. Cu toate acestea, asta înseamnă că deși am fost alături de ea în fiecare zi din viața ei, tot nu sunt prezentă pe cât de mult mi-aș dori. Fiecare mamă simte așa. Chiar dacă e casnică sau lucrează, e o adevărată artă să găsească un echilibru între cele două. Sunteți toate niște eroine. Vreau să vă spun că dacă aveți o săptămână sau o zi grea, e ok, și eu am. E și mâine o zi!”, a scris ea pe Instagram.

Mesajul său a fost apreciat de peste 400.000 de persoane. Și în luna februarie, jucătoarea a vorbit despre complicațiile care au survenit la nașterea fiicei sale Olympia.

„Uneori mă simt cu moralul la pământ, simt că nu pot face asta. Nimeni nu vorbește despre momentele dificile, despre presiunea pe care o poți simți, despre sentimentul de dezamăgire pe care îl al când îți auzi bebelușul plângând. M-am pierdut cu firea de atât de multe ori. Mă enervez că plâng, apoi sunt tristă că m-am enervat, apoi mă simt vinovată gândindu-mă că nu ar trebui să mă simt tristă când am un copil așa frumos. Emoțiile sunt nebunești”, a mărturisit Serena Williams în luna mai pentru Harper’s Bazaar.

 

Last week was not easy for me. Not only was I accepting some tough personal stuff, but I just was in a funk. Mostly, I felt like I was not a good mom. I read several articles that said postpartum emotions can last up to 3 years if not dealt with. I like communication best. Talking things through with my mom, my sisters, my friends let me know that my feelings are totally normal. It’s totally normal to feel like I’m not doing enough for my baby. We have all been there. I work a lot, I train, and I’m trying to be the best athlete I can be. However, that means although I have been with her every day of her life, I’m not around as much as I would like to be. Most of you moms deal with the same thing. Whether stay-at-home or working, finding that balance with kids is a true art. You are the true heroes. I’m here to say: if you are having a rough day or week--it’s ok--I am, too!!! There’s always tomm!

O postare distribuită de Serena Williams (@serenawilliams) pe

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO