Zeci de magistrați din Cluj au protestat față de OUG 7 și anunță sesizarea CCR


Ultimul update: Vineri 01 Martie 2019 14:19
Data publicarii: Vineri 01 Martie 2019 12:57
Categorie: Stiri Sociale

Zeci de magistrați de la Judecătoria Tribunal și Curtea de Apel Cluj, împreună cu procurorii de la Parchete și-au oprit activitatea în totalitate, preț de o jumătate de oră, și au ieșit în fața Palatului de Justiție.

Ei și-au exprimat încă o dată nemulțumirea legată de ordonanța de urgență care modifică legile Justiției.

Asta după ce întreagă săptămână doar cauzele urgente au fost judecate, tot în semn de protest. Magistrații de la Tribunalul Cluj au anunțat deja că își vor suspendă activitatea și săptămâna viitoare.

Cu pancarte în mâini, toți judecătorii și procurorii au ieșit la ora 12 în fața Palatului de Justiție. Nemulțumirile lor sunt legate de Ordonanța de Urgență care modifică modalitatea de desemnare a procurorilor de rang înalt și permite judecătorilor să ocupe funcții de conducere la Parchete.

Mihai Ghica, magistrat Judecătoria Cluj-Napoca: "Amenință independența justiției, magistraților și a procurorilor. Noi nu avem nimic de câștigat sau de pierdut, e pentru statul de drept".

Cristi Danileț, judecător Tribunalul Cluj: "Facem luni sesizare la Curtea Constituțională privind conflictul dintre Guvern și magistrați și procurori..."

Lor li s-au alăturat și câțiva protestatari, care le-au oferit mărțișoare doamnelor și domnișoarelor. Un protest asemănător a avut loc și în rândul magistraților din Târgu Mureș.

Deja, sute de cauze au fost amânate de magistrați prin acest protest, iar săptămâna viitoare judecătorii de la Tribunalul Cluj continuă cu activitatea suspendată. Cel mai probabil la fel vor proceda și cei de la Judecătorie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Prioritățile lui Tudorel Toader: modificarea OUG 7 și înlocuirea lui Augustin Lazăr
Toader: A fost elaborat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG 7
Secția de investigare a magistraților, despre OUG 7 și plângerea împotriva lui Timmermans
VIDEO PROTVPLUS.RO