Prefectul scapa Bucurestiul de maidanezi. Ii eutanasiaza


Ultimul update: Duminica 14 Octombrie 2012 18:21
Data publicarii: Marti 27 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

UPDATE: Subiectul eutanasierii cainilor vagabonzi din Romania, readus in discutie de prefectul Bucurestiului, intarata din nou spiritele.

Mihai Atanasoaie cere ca maidanezii pe care veterinarii ii considera agresivi sau grav bolnavi, dar si aceia pe care nu ii adopta nimeni dupa o saptamana de stat intr-un adapost, sa fie ucisi. Toate prevederile apar pe o lista de modificari legislative, trimisa la Parlament.

Daca acesti caini nu sunt adoptati in sapte zile de cand ajung in adaposturi, ar putea fi eutanasiati. Este doar una dintre propunerile ajunse deja pe masa deputatilor.

Nici adoptarea nu va mai putea fi facuta de oricine, oricum: persoana care adopta trebuie sa dovedeasca faptul ca are un spatiu de locuit si, in plus, trebuie sa prezinte si o adeverinta de venit, prin care sa demonstreze ca are cu ce intretine animalele.

Prefectura sustine ca anul trecut 400.000 de euro s-au dus pe tratamentele bucurestenilor muscati de astfel de animale.

Potrivit asociatiilor pentru apararea drepturilor animalelor, modificarile vor arunca politica privind animalele fara stapan in urma cu noua ani, cand a inceput un proces de eutanasiere care a durat pana in 2008. Au fost omorati 150.000 de caini, insa problema nu a fost rezolvata.

Potrivit autoritatilor, in Capitala sunt intre 40.000 si 100.000 de maidanezi.

Comportamentul acestor caini este explicabil, spun angajatii adapostului: isi doresc atentia omului si se bat pentru ea. Insa un medic veterinar i-ar putea declara agresivi, potrivit modificarilor legislative.

Florin Darie cunoaste foarte bine comportamentul maidanezilor, a si dresat cativa. Sustine ca un animalul nu poate fi eutanasiat doar pentru ca este mai agresiv.

Pe de alta parte, autoritatile Capitalei spun ca apara interesele cetatenilor. Numai anul trecut au fost muscati peste 11.000 de bucuresteni. Peste 65% de caini fara stapan.

Modificarile legislative au fost depuse joi la Camera Deputatilor si ar urma sa intre in curand in dezbatere publica.

Prefectura mai vrea sa interzica hranirea maidanezilor pe domeniul public, dar si sterilizarea tuturor cainilor care nu sunt de rasa.

Amenzile pentru cei care ar incalca aceste prevederi ajunge pana la 5.000 de lei.
 

Se inaspresc regulile adoptiei

Nu vor mai exista oameni cu haite intregi de animale in casa. Cel care va dori adoptarea a mai mult de doi caini va trebui sa faca dovada resurselor materiale pentru intretinerea animalelor, a acordului vecinilor sau a asociatiei de proprietari in cazul in care locuieste la bloc, a achitarii taxelor de sterilizare, microcipare si tratare de boli, dar si a spatiului prevazut de legislatia europeana pentru ingrijirea cainilor.

Eutanasierea

Cainii vor fi sortati in trei grupe: batrani si bolnavi, agresivi, sanatosi. Cei din primele doua categorii vor fi eutanasiati direct. Cei sanatosi si cuminti mai au o sansa: daca in 7 zile sunt adoptati, scapa de eutanasiere.

Amenzi

Oamenii care vor lasa cainii pe strada si cei care vor hrani maidanezii in locuri publice vor fi amendati cu sume de la 2.000 la 5.000 de lei.

De asemenea, proprietarii cainilor de rasa comuna vor trebui sa isi sterilizeze si sa-si inregistreze animalele, cu microcip, altfel risca si ei amenzi intre 1.000 si 1.500 de lei.

Ieri erau maidanezi, astazi sunt catei salvatori!
Ieri erau maidanezi, astazi sunt catei salvatori!
VIDEO PROTVPLUS.RO
byron, concert, capitala,
Bucureștenii s-au relaxat la concertul susţinut de trupa Byron
Când vom putea găsi la piață caise românești. Vremea rea a stricat planurile fermierilor
Spectacol impresionant de arficii la finalul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu
Sânziene sau Drăgaica, tradiții și obiceiuri. Ce e bine să faci în această zi
Spectacol, adrenalină și relaxare la Haidook Summer Fest, în Dâmbovița
Surprize la Cluj Never Sleeps. Cum s-au distrat tinerii în centrul orașului
Zeci de tineri "înarmați" au luat cu asalt o pădure din Botoșani
Zeci de tineri "înarmați" au luat cu asalt o pădure din Botoșani
Marşul normalităţii în București: ”Opriţi atacul asupra inocenţei copiilor”. FOTO
S-a deschis singurul lac helioterm din Europa. Beneficiile unei băi în Lacul Ursu din Sovata
TIFF Bucureşti: cinefili se pot bucura de concerte în aer liber și 2 filme în fiecare seară
Atmosferă de poveste la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu
Yoga, o practică din ce în ce mai căutată în România. Avantajele oferite