Un copil de 8 ani, refuzat la scoala dupa ce a fost diagnosticat cu ADHD

Ultima actualizare: 18-05-2012 18:34

Scandal intr-o scoala din Covasna, unde parintii unui elev de clasa I acuza o invatatoare ca de trei saptamani nu-l primeste pe copil la cursuri.

Motivul - ceilalti parinti au cerut ca baiatul sa nu mai fie acceptat la ore pentru ca are tulburari de comportament. Adica e de necontrolat, iar uneori isi agreseaza colegii.

Copilul, in varsta de 8 ani, a fost diagnosticat cu ADHD - ceea ce inseamna ca este foarte agitat si nu se poate concentra. Nemultumiti, parintii copiilor au cerut transferul baiatului la o alta scoala.

Dar parintii lui nu sunt de acord cu asta mai ales ca locuiesc intr-un sat in care exista o singura unitate de invatamant. Conflictul a degenerat in momentul in care mama copilului, o femeie cu probleme psihice, a facut scandal in scoala. Invatatoarea a decis sa-i interzica sa mai intre in clasa si a hotarat sa nu-l mai primeasca nici pe copil la ore.

In fiecare dimineata baiatul vine la scoala pregatit de lectii. Dar invatatoarea ii tranteste usa in nas, obligata, spune ea, de ceilati parinti.

Directorul scolii spune ca mama baiatului este cea care inflameaza scandalul. Susustine insa ca nimeni nu i-a ingradit copilului dreptul de a invata.

In urma scandalului, joi baiatul a fost primit la scoala. Dar problema e departe de a fi rezolvata. In cazul copiilor cu ADHD este necesara consilierea psihologica permanenta. Nici vorba insa ca scoala din Dobarlau sa dispuna de un specialist in domeniu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO