Turismul medical din Romania n-a scapat nici el de "boala" crizei economice


Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2012 23:12
Data publicarii: Miercuri 04 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Dar, spre deosebire de alte domenii afectate, se simte mai bine. Strainii continua sa vina pentru tratamente pe care le-ar plati de cinci ori mai mult la medicii lor.

Si pentru ca pacientii sunt mai putini decat acum un an sunt si mai multumiti - le vine randul mai repede si nu mai trebuie sa stea plecati de acasa cu lunile pentru un zambet de revista.

Cu toate ca in ultimul an numarul pacientilor din afara a mai scazut, pana in 2015 estimarile arata ca aceasta piata va atinge valoarea de 100 de milioane de euro.

Asadar, nu e de mirare ca au aparut si agentii de turism romanesti, specializate in astfel de calatorii.

Pe de alta parte si cabinetele stomatologice si-au dat seama de potential, asa ca au inceput sa colaboreze cu tour operatori din strainatate care le trimit lunar grupuri de pacienti.

Cei mai multi vin din Italia si Anglia, unde preturile sunt de cel putin trei ori mai mari decat la noi. Si nu se deplaseaza pentru interventii simple, ci pentru implanturi si tratamente migaloase de estetica dentara.

370 de euro un implant, 250 aplicarea unei coroane dentare sau 200 de euro un tratament de albire.

Asa se face ca au aparut agentiile specializate pe turismul medical. Si nu doar la stomalogie, ci si pentru operatii de chirurgie estetica ori tratamente balneoclimaterice.
 

Exportam mai multi medici decat masini!
VIDEO PROTVPLUS.RO