Organele barbatului care s-a aruncat in fata metroului vor salva alte vieti

Ultima actualizare: 17-10-2012 13:52

Barbatul care s-a aruncat vineri in fata metroului s-a stins, samabata noapte. Desi suna dureros, moartea lui inseamna viata pentru alti tineri de aceeasi varsta, suferinzi prin spitale.


Camerele de supraveghere de la metrou au surprins momentele de framantare ale unui om disperat. Intr-o clipa de ratacire, acesta a decis sa isi incheie socotelile cu lumea si s-a aruncat in fata trenului. Medicii spun ca nici macar nu a fost atins garnitura, dar ca s-a lovit groaznic la cap. Sambata nopate a intrat in moarte cerebrala. 

Familia a hotarat sa ii doneze organele pentru transplant. Primii doi pacienti au primit vestea cea mare. Pot incepe o viata noua dupa ce au primit cate un rinichi la Institutul Fundeni. Unul dintre ei are doar 24 de ani si de trei ani asteapta o noua sansa, dupa ce primul transplant prin care a trecut nu a reusit.

Pacientii au trecut deja prin interventia chirurgicala, dupa cum a declarat  profesorul Sinescu, seful sectiei de transplant de la spitalul Fundeni.

De luni, alti pacienti care asteapta un transplant de tendon sau cornee, de exemplu, vor putea fi salvati. Medicii care coordoneaza transplanturile din tara noastra spun ca astfel de gesturi devin, asa cum este normal, din ce in ce mai dese.

Romanii ajung sa inteleaga ca acceptul pentru donare nu este doar un gest normal de omenie, ci si o fapta crestineasca, recunoscuta si incurajata de biserica ortodoxa.

Barbatul care s-a stins avea doar 31 de ani, era casatorit si avea un copil.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO