Tinerii care termina scoala de politie ar putea deveni someri pana in 2012

09-06-2011 16:10


Guvernul va bloca pana anul viitor procedurile de incadrare in unitatile Ministerului Administratiei si Internelor a tinerilor absolventi ai scolilor de politie, in contextul reducerii numarului de posturi din structurile MAI.

Absolventii ar urma sa fie repartizati la unitatile din structura Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) in perioada 28-30 decembrie 2011 si numiti in functie abia incepand cu data de 1 ianuarie 2012, astfel incat sa se prezinte la noile posturi din 3 ianuarie 2012, releva un proiect de ordonanta de urgenta obtinut de Mediafax.

Actul normativ permite totodata inceperea procedurile de disponibilizare a angajatilor MAI, inclusiv a functionarilor publici, preotilor militari, soldatilor si gradatilor voluntari, pe baza cadrului legal deja in vigoare si care ii confera ministrului dreptul de a desfiinta si disloca unitati in limita posturilor aprobate si a bugetului alocat.

Este oficial. 10.000 de angajati ai MAI vor fi dati afara in urmatoarele 2 luni

Politistii si cadrele militare in activitate vor fi exonerati de la plata cheltuielilor de intretinere pe timpul scolarizarii si a programelor de specializare si perfectionare doar daca solicita incetarea raporturilor de serviciu sau trecerea in rezerva, prin demisie sau la cerere, inainte de inceperea procedurilor de concediere.

Masurile sunt justificate in document prin "adancirea" efectelor crizei economice asupra sistemului bugetar, implicit in ceea ce priveste posibilitatea de asigurare financiara a cheltuielilor cu drepturile salariale.

"Spre deosebire de demersul initiat in anul 2010, in cazul de fata Ministerul Administratiei si Internelor se afla in situatia de a lua masuri de incetare a raporturilor de munca sau de serviciu ale politistilor, cadrelor militare, preotilor militari, soldatilor si gradatilor voluntari, functionarilor publici si personalului contractual.

Reducerea posturilor se fundamenteaza pe dispozitiile cadrului legal in vigoare, care stabileste competenta in materia reorganizarii unitatilor MAI", se arata in proiectul de ordonanta.

Cititi articolul integral, pe www.mediafax.ro.

VIDEO PROTVPLUS.RO