Este oficial. 10.000 de angajati ai MAI vor fi dati afara in urmatoarele 2 luni


Ultimul update: Duminica 05 August 2012 17:20
Data publicarii: Miercuri 08 Iunie 2011 12:22
Categorie: Stiri Sociale

Ministrul de interne Traian Igas a anuntat astazi cifra exacta a angajatilor MAI care vor fi loviti de masurile de reorganizare. Este vorba despre 10.000 de oameni, care vor ramane fara locuri de munca in urmatoarele doua luni.

"Numarul celor care vor trebui sa plece din ministerul administratiei si internelor va fi de 10.000. Acest lucru se va intampla in urmatoarele doua luni de zile, estimez eu. Exista baza legala si vom actiona in tot ceea ce facem conform legii " - a declarat Traian Igas.

Ministrul a fost audiat astazi in Comisia de aparare a Camerei Deputatilor in legatura cu scandalul in care a fost implicat fostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu, dar si in legatura cu norma de hrana, cu restructurarea ministerului si cu aderarea la Spatiul Schengen.

"Pentru norma de hrana, am spus, este o masura temporara, suspendarea partiala a acestei norme de hrana pana in trimestrul 3, mai exact in luna iulie, cand se vor recupera aceste drepturi ale politistilor" - a mai precizat ministrul Igas, la finalul audierilor din Parlament.

Cateva zeci de politisti au protestat, luni si marti, in fata sediului MAI, nemultumiti de reducerea normei de hrana in luna iunie si de disponibilizarile care vor avea loc in perioada urmatoare. Ei au amenintat ca vor opri activitatea daca cererile lor nu vor fi rezolvate. De asemenea, patru politisti au intrat in greva foamei, iar Traian Igas le-a recomandat sa inceteze aceasta forma de protest, sustinand ca vrea ca toate problemele sa se rezolve pe cale amiabila.

MAI taie de la gura politistilor. Sporul de hrana, redus cu 550 de RON. Care va fi salariul maxim

 

 

Ministrul Igas a taiat salariile politistilor cu 550 de lei. Sindicalistii ameninta cu proteste
Emil Boc, despre cazul Mironescu:
Cadrele MAI ar putea fi suspendate prin ordinul direct al ministrului
VIDEO PROTVPLUS.RO