Sute de oameni la concertul manelistului Tzanca Uraganu, fără să le pese de Covid-19. ”Nu a fost atât de dramatic”

×
Codul embed a fost copiat

Imagini scandaloase vin de la Iași, județ care se afla pe locul 3 în topul zonelor cu cele mai multe cazuri de infecție cu Sars Cov 2. Un concert cu sute de oameni, fără măști și fără nicio regulă de distanțare fizică a avut loc zilele trecute.

UPDATE Tinerii au dansat umăr la umăr, iar cântărețul care întreținea atmosfera a îndemnat publicul la relaxare totală și la nerespectarea măsurilor de protecție.

După ce imaginile cu aglomerația din club au ajuns pe internet, Poliția a început verificările.

Sâmbăta seara, la Iași, sute de tineri au petrecut într-un club strânși unii lângă alții. Fără măști de protecție, oamenii au dansat pe manele toată noaptea.

După ce imaginile au fost distribuite masiv pe internet, polițiștii au deschis o anchetă, iar localul a fost amendat cu 5.000 de lei.

Citește și
Manelistul român Tavy Puștiu si-a transmis moartea LIVE pe facebook
Manelistul român care a murit când făcea LIVE pe Facebook a ajuns în tabloidele britanice. "Pop-star din România"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Anca Vâjâiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: ”A fost aplicată o sancțiune de 3.000 de lei organizatorului unui eveniment întrucât nu a respectat prevederile legii 55/2020. De asemenea, acesta a fost sancționat cu 2.000 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice ca urmare a volumului ridicat al sistemului de sonorizare”.

 

Reprezentanții clubului spun că nu a fost atât de grav

Administratorii clubului susțin că regretă incidentele.

Răzvan Ștefan, administrator club: ”A avut o cumătrie aici prin zonă și am zis ”vino mă să le facem o bucurie și ieșenilor”. La momentul respectiv s-au bulucit în față, într-adevăr s-a văzut urât pe filmări și în media ce a apărut. Nu a fost chiar atât de dramatic pentru că în momentul respectiv m-am urcat în pupitrul de la DJ, am întrerupt toată treaba și am dispersat lumea”.

Prefectul Iașiului va cere ca activitatea teraselor și cluburilor să fie închisă după ora 24, în tot județul.

Ovidiu Mihăiuc, purtător de cuvânt Prefectura Iași: ”Este în discuție o astfel de măsură ca terasele, barurile și alți agenți economici asemănători să nu poată desfășura activitate după ora 24 până la ora 6 dimineața”.

Conform datelor oficiale, până luni aproape 2.500 de oameni au fost diagnosticați cu Covid-19 în județul Iași și numărul total al deceselor provocate de această boală a ajuns la 87.

 - - - - 

Sute de oameni au participat sâmbătă, 22 august, la un concert de manele organizat în Iași, fără să țină cont de riscurile de îmbolnăvire cu Covid-19.

Concertul a fost susținut de manelistul Tzanca Uraganu (pe numele său real Andrei Velcu), care a transmis LIVE pe Facebook câteva secvențe de la clubul din Iași.

În înregistrările video se poate observa că sutele de persoane de acolo nu respectă distanțarea socială și nu poartă măști de protecție.

Gata s-a dus pandemia! De mâine faceți ce vreți”, a scris manelistul pe Facebook, la una dintre înregistrările video.

La un moment dat, manelistul Tzanca Uraganu și-a chemat fanii în fața scenei, ca să dea mâna cu ei, fără să îi mai pese că riscă să se infecteze cu noul coronavirus: ”Cine mă iubește, lângă mine aicea!” - a spus el, moment în care ascultătorii de manele s-au îngrămădit lângă el. 

Conform măsurilor adoptate prin Hotărârea nr. 26 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), de la 1 iunie 2020 se pot desfăşura spectacole, concerte, alte evenimente culturale în aer liber, precum festivaluri publice şi private cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu locuri pe scaune aflate la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt şi cu obligativitatea purtării măştii de protecţie în timpul spectacolului şi a respectării condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii şi ministrului Sănătăţii.

Iași este al 3-lea cel mai afectat județ de îmbolnăvirile cu Covid-19, în ultimele 24 de ore, potrivit raportării oficiale de duminică, 23 august.

Situația nerespectării regulilor sanitare la concertul de manele a fost semnalată și de președintele USR Iași, Filip Havârneanu, care a cerut public ”intervenția autorităților pentru impunerea respectării normelor sanitare!”. Tot el  anunțat că, în urma celor întâmplate, Prefectura Iași va propune închiderea tuturor localurilor la ora 24:00.

Un alt locuitor din Iași a scris pe Facebook că la acest concert au participat ”aproape 1500 de persoane, cele mai multe fără mască de protecție”.

Vă mai mirați ca Iașul este pe locul 3 național la nr de cazuri noi de coronavirus? Unde sunt organele de control?” - a scris acesta. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Mesaj teribil al manelistului Tavy Puștiu, mort când făcea LIVE pe Facebook:
Mesaj teribil al manelistului Tavy Puștiu, mort când făcea LIVE pe Facebook: "Într-o zi, trenul greșit..."

Cântărețul de manele Tavy Puștiu ar fi postat un mesaj terifiant pe Facebook, cu o lună înainte de accidentul de tren care i-a curmat viața, în timp ce făcea LIVE pe Facebook, scrie The Sun.

Manelistul român care a murit când făcea LIVE pe Facebook a ajuns în tabloidele britanice.
Manelistul român care a murit când făcea LIVE pe Facebook a ajuns în tabloidele britanice. "Pop-star din România"

Moartea cântărețului de manele Tavy Puștiu, decedat într-un accident de tren produs la Ploiești, în timp ce transmitea LIVE pe Facebook, a ajuns și în tabloidele britanice.

Verii interlopului Emi Pian, dați în urmărire națională. Ce i-au făcut manelistului Florin Salam
Verii interlopului Emi Pian, dați în urmărire națională. Ce i-au făcut manelistului Florin Salam

Doi membri ai clanului Duduianu, veri ai interlopului Emi Pian, ucis săptămâna trecută, în urma unui conflict spontan, sunt dați în urmărire de către Poliția Capitalei, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă în lipsă.

Incendiu de proporții la casa Sorinei Manelista. Fosta iubită a lui Guță îi critică pe pompieri
Incendiu de proporții la casa Sorinei Manelista. Fosta iubită a lui Guță îi critică pe pompieri

Două imobile au fost cuprinse de flăcări miercuri în Timișoara. Zeci de pompieri au intervenit pentru a stinge vâlvătaia, însă eforturile lor au durat câteva ore.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.