Sute de oameni la concertul manelistului Tzanca Uraganu, fără să le pese de Covid-19. ”Nu a fost atât de dramatic”

Ultima actualizare: 24-08-2020 17:42

Imagini scandaloase vin de la Iași, județ care se afla pe locul 3 în topul zonelor cu cele mai multe cazuri de infecție cu Sars Cov 2. Un concert cu sute de oameni, fără măști și fără nicio regulă de distanțare fizică a avut loc zilele trecute.

UPDATE Tinerii au dansat umăr la umăr, iar cântărețul care întreținea atmosfera a îndemnat publicul la relaxare totală și la nerespectarea măsurilor de protecție.

După ce imaginile cu aglomerația din club au ajuns pe internet, Poliția a început verificările.

Sâmbăta seara, la Iași, sute de tineri au petrecut într-un club strânși unii lângă alții. Fără măști de protecție, oamenii au dansat pe manele toată noaptea.

După ce imaginile au fost distribuite masiv pe internet, polițiștii au deschis o anchetă, iar localul a fost amendat cu 5.000 de lei.

Anca Vâjâiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: ”A fost aplicată o sancțiune de 3.000 de lei organizatorului unui eveniment întrucât nu a respectat prevederile legii 55/2020. De asemenea, acesta a fost sancționat cu 2.000 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice ca urmare a volumului ridicat al sistemului de sonorizare”.

 

Reprezentanții clubului spun că nu a fost atât de grav

Administratorii clubului susțin că regretă incidentele.

Răzvan Ștefan, administrator club: ”A avut o cumătrie aici prin zonă și am zis ”vino mă să le facem o bucurie și ieșenilor”. La momentul respectiv s-au bulucit în față, într-adevăr s-a văzut urât pe filmări și în media ce a apărut. Nu a fost chiar atât de dramatic pentru că în momentul respectiv m-am urcat în pupitrul de la DJ, am întrerupt toată treaba și am dispersat lumea”.

Prefectul Iașiului va cere ca activitatea teraselor și cluburilor să fie închisă după ora 24, în tot județul.

Ovidiu Mihăiuc, purtător de cuvânt Prefectura Iași: ”Este în discuție o astfel de măsură ca terasele, barurile și alți agenți economici asemănători să nu poată desfășura activitate după ora 24 până la ora 6 dimineața”.

Conform datelor oficiale, până luni aproape 2.500 de oameni au fost diagnosticați cu Covid-19 în județul Iași și numărul total al deceselor provocate de această boală a ajuns la 87.

 - - - - 

Sute de oameni au participat sâmbătă, 22 august, la un concert de manele organizat în Iași, fără să țină cont de riscurile de îmbolnăvire cu Covid-19.

Concertul a fost susținut de manelistul Tzanca Uraganu (pe numele său real Andrei Velcu), care a transmis LIVE pe Facebook câteva secvențe de la clubul din Iași.

În înregistrările video se poate observa că sutele de persoane de acolo nu respectă distanțarea socială și nu poartă măști de protecție.

Gata s-a dus pandemia! De mâine faceți ce vreți”, a scris manelistul pe Facebook, la una dintre înregistrările video.

La un moment dat, manelistul Tzanca Uraganu și-a chemat fanii în fața scenei, ca să dea mâna cu ei, fără să îi mai pese că riscă să se infecteze cu noul coronavirus: ”Cine mă iubește, lângă mine aicea!” - a spus el, moment în care ascultătorii de manele s-au îngrămădit lângă el. 

Conform măsurilor adoptate prin Hotărârea nr. 26 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), de la 1 iunie 2020 se pot desfăşura spectacole, concerte, alte evenimente culturale în aer liber, precum festivaluri publice şi private cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu locuri pe scaune aflate la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt şi cu obligativitatea purtării măştii de protecţie în timpul spectacolului şi a respectării condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii şi ministrului Sănătăţii.

Iași este al 3-lea cel mai afectat județ de îmbolnăvirile cu Covid-19, în ultimele 24 de ore, potrivit raportării oficiale de duminică, 23 august.

Situația nerespectării regulilor sanitare la concertul de manele a fost semnalată și de președintele USR Iași, Filip Havârneanu, care a cerut public ”intervenția autorităților pentru impunerea respectării normelor sanitare!”. Tot el  anunțat că, în urma celor întâmplate, Prefectura Iași va propune închiderea tuturor localurilor la ora 24:00.

Un alt locuitor din Iași a scris pe Facebook că la acest concert au participat ”aproape 1500 de persoane, cele mai multe fără mască de protecție”.

Vă mai mirați ca Iașul este pe locul 3 național la nr de cazuri noi de coronavirus? Unde sunt organele de control?” - a scris acesta. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO