Supărat că l-a părăsit soția, un băcăuan și-a incendiat casa cu sticle cu benzină

Ultima actualizare: 24-10-2019 09:32
bacau

Supărat că a fost părăsit de nevastă şi nu îşi mai poate vedea copiii, un bărbat de 31 de ani din judeţul Bacău şi-a incendiat casa, iar mai apoi şi-a vărsat furia şi pe locuinţa socrilor.

Pompierii au intervenit rapid şi au stins flăcările, pentru a nu se extinde şi la casele învecinate.

Individul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru distrugere şi riscă să ajungă la închisoare.

Cei doi locuiau în comuna Comăneşti, judeţul Bacău. În urmă cu câteva luni, din cauza bătăilor, soţia bărbatului, a plecat însă de acasă împreună cu cei doi copii. Ieri după o ceartă la telefon individul s-a înarmat cu câteva sticle cu benzină şi şi-a pus planul în aplicare. Fratele lui a fost cel care a sunat de urgenţă la 112, şi a cerut ajutorul pompierilor.

Elena Puiu, bunica suspectului: „Bine că a fost numai atât. S-a despărţit de nevastă şi de când s-a despărţit tot o ruga să-i dea copiii să vorbească şi nu i-a dat deloc la telefon. Mereu zicea de copii.”

Înainte ca pompierii să ajungă la primul incendiu, bărbatul s-a dus şi la locuinţa socrilor. Nervos a dat foc şi gospodăriei lor, deşi aceştia sunt plecaţi în străinătate la muncă.

Viorel Dârjac, vecin: ,,Am ieşit afară, a adus sticle cu benzină incendiare şi o butelie de a băgat-o în casa să explodeze. Noroc că nu a explodat butelia. El a fugit dar a rămas maşina aici. S-a despărţit că a bătut-o nu o dată a şi înjunghiat-o cu cuțitul în spate.”

Când au văzut ce s-a întâmplat, vecinii i-au aşteptat pe pompieri, speriaţi că flăcările se puteau extinde şi la casele lor.

Imediat după ce a pus focul bărbatul a fugit şi şi-a abandonat autoturismul în curtea locuinţei incendiate. Poliţiştii au reuşit să îi dea repede de urmă şi l-au reţinut pentru 24 de ore.

Joi individul va fi dus în faţa unui judecător cu propunere de arestare preventivă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO