Suparati ca orasul lor va primi refugiati, localnicii din Campulung s-au pus pe protestat. "Nu am incredere in oamenii aia"

Dată publicare: 18-10-2015 19:29
Dată actualizare: 21-10-2015 07:00


O mana de oameni a protestat duminica la Campulung Muscel, pentru ca autoritatile au anuntat ca orasul lor va primi refugiati din Siria, Afganistan si Irak.

Imigrantii vor sta intr-o cazarma militara, dar oamenii nu ii vor pentru simplul motiv ca si asa au destule probleme. Uniunea Europeana ne da 120 de milioane de euro ca sa primim 5 mii de refugiati pana in 2020.

Aurelian Banu organizator, la microfon: "Nu suntem xenofobi, dar nu suntem pregatiti sa primim musafiri cand avem gunoiul in mijlocul casei."

Organizatorul protestului, un om de afaceri local, nu e de acord ca imigrantii sa fie cazati la Campulung. Potrivit autoritatilor, acestia ar urma sa fie gazduiti intr-o fosta unitate militara de jandarmerie, aflata in conservare.

Aurelian Banu: "Nu avem un spital dotat corespunzator, nici medici suficienti. Au nevoie de noi sa integram refugiati. Nu, fratilor, nu putem primi refugiati."

Doar vreo 50 de oameni au raspuns chemarii la mitingul de protest. Desi le-au fost inmanate si lor mesajele destinate sirienilor, trecatorii n-au inteles mare lucru.

Localnic: "Noi n-avem locuri de munca pentru cetatenii orasului. Angajam straini?"

Localnica: "Mi-e si teama, nu am incredere in oamenii aia."

Alti localnici in schimb cred ca ospitalitatea romanilor ar trebui sa iasa la suprafata si acum, cand imigrantii au nevoie de adapost.

Localnica: "Nu am nimic impotriva, numai sa aiba un loc special. Sunt si ei oameni."

Localnic: "Le-as da si cate o paine ceva, sa traiasca si ei. M-au impresionat."

Dezamagit de lipsa de reactie a concetatenilor, protestatarul vrea sa stranga semnaturi. Pe de alta parte, Ministerul de Interne se pregateste sa primeasca prima transa din cele 30 de milioane de euro, bani oferiti de Comisia Europeana pentru ingrijirea si integrarea celor aproape 5 mii de refugiati alocati Romaniei.


VIDEO PROTVPLUS.RO