Soferii la inmatriculari auto: vreo trei, in orele de varf!

10-02-2009 00:00


Pe vremuri supra-aglomerate, in ghiseele serviciilor de inmatriculari auto a ajuns sa bata vantul. Este asadar un rezultat vizibil al vanzarilor slabe din domeniul auto.


Romanii nu se mai inghesuie sa obtina acte nici macar pentru autoturismele la mana a doua, unde scaderile au ajuns si la 80% in unele judete. La serviciul de inmatriculari auto Bucuresti-Ilfov daca se aseaza 3 persoane la rand, in orele de varf. Asa ca angajatii institutiei isi fac de lucru rearanjand placutele cu numerele pentru care nu se mai bate nimeni.

La nivel national, inmatricularile au scazut in luna ianuarie cu peste 50% fata de aceeasi perioada a anului 2008, cand romanii nu aveau pe cap taxa de poluare si inca mai aveau bani.

Diferenta dintre vanzarile de masini noi si cele de masini second-hand este mai mica de un procent, semn ca mai nou nu se mai cauta nici macar autoturismele ieftine, la mana a doua.

"Pai am dat 72 de milioane vechi pe taxa si eu am platit masina cu o mie si un pic de euro din Germania, un mercedes din 95. Deci de 3 ori am dat mai mult pe taxa."

Pe la biroul de inamatriculari din Iasi au trecut cei mai putini romani de cind a inceput anul.

De relaxat se relaxeaza in aceasta perioada si cei de la Registrul Auto. La reprezentanta din Cluj, in lipsa cozilor, inspectiile se fac pe loc, fara nicio rezervare.

Vrei sa stii ce se intampla cu taxa auto? Afla joi la videochat de la ministrul mediului
VIDEO PROTVPLUS.RO