Înmatricularea auto se simplifică pentru mașinile noi. Noile operațiuni care vor putea fi efectuate online

Ultima actualizare: 10-07-2020 20:05

Înmatriculările auto vor putea fi făcute mai ușor pentru mașinile noi peste câteva săptămâni.

Toți dealerii de autovehicule din România vor putea înscrie în circulație autoturismele noilor proprietari printr-un singur document. În plus, în fiecare județ vor funcționa mai multe centre de unde oamenii își pot ridica permisele de conducere. Noile reglementări vin în ajutorul persoanelor care până acum erau nevoite să stea la cozi lungi, în special în această perioadă grea.

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne: "Toti dealerii de autoturisme, de autovehicule din Romania, inclusiv cei doi mari producatori din Romania - Dacia Renault si Ford - vor avea posibilitatea sa inmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un singur document, un mandat pe care cumparatorul il incheie cu vânzătorul".

Florin Catană, Şeful direcţiei de permise de conducere şi înmatriculări vehicule: "Se dezvoltă în prezent un program informatic care va fi pus la dispozitia societătilor comerciale din domeniu astfel încât într-o perioadă viitoare transmiterea documentelor să fie realizată în proporție de 80 la sută electronic".

Unii şoferi sunt mulţumiţi, dar alţii nu, pentru că ordinul vizează doar maşinile noi.

Digital, vor putea fi făcute însă şi alte operaţiuni, cum ar fi, de exemplu radierea maşinilor sau eliberarea autorizaţiei provizorii de circulaţie. De altfel, şi producătorii autohtoni pot obţine o autorizaţie de circulaţie pentru probe. Astfel vor putea testa noile modele pe care vor să le producă şi să le omologheze.

În plus, vor fi înfiinţate centre pentru eliberarea permiselor de conducere în mai multe oraşe.

Ordinul de ministru a fost publicat pe site-ul Ministerului de Interne şi, timp de 10 zile, cetăţenii pot transmite propuneri de modificare.

Între timp, Prefectura Municipiului Bucureşti a anunţat că de săptămâna viitoare vor fi reluate treptat examenele auto.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO