S-a dus vremea chiulitului de la scoala. Parintii te pot urmari cu GPS-ul montat pe ceas sau mobil

Dată publicare: 07-07-2011 18:21
Dată actualizare: 16-10-2012 05:25


Tehnologia GPS devine un aliat al familiilor cu copii, care vor siguranta si liniste. Au aparut si in Romania ceasuri si telefoane mobile pentru cei mici, conectate la satelit.

Fie ca sunt la plaja, in magazin ori in parc mama si tata stiu mereu unde se afla cel care le poarta. In plus, se pregateste intrarea pe piata a unor sisteme de supraveghere ascunse intr-o insigna, o eticheta sau un breloc.

In Capitala o mama face parteneriat cu satelitii. Crede ca la 5 ani Roxana are nevoie de independenta, dar controlata. Testeaza un ceas cu GPS, care-i va spune in timp real unde se afla fetita.

O bulina rosie o reprezinta pe Roxana hoinarind fara griji pe aleile parcului, cocotata pe tobogan sau ametita de iuresul rotii.

Pentru fetita poate fi fixat si un perimetru permis de 25 de metri. Cum face un pas in afara lui, mama primeste pe telefon un mesaj de alerta: "Zona de siguranta a fost incalcata. Subiectul se afla in zona de biciclete." Dispozitivul costa insa 650 de lei.

Varianta mai simpla - bratara cu stick USB incorporat, in care exista un fisier de contact al parintilor si un altul strict medical - grupa sanguina, alergii, boli cronice si tratamente, daca se intampla ceva cand adultii nu sunt aproape. Costa 80 de lei.

Intre timp, si pentru Catalin si Mert, de 9 si 10 ani, se pregateste "ochiul soacrei". Iuliana vrea sa stie exact cand se fac teme si cine deranjeaza vecinii. Dispozitivul costa 450 de lei.

Poti masca un sistem GPS si intr-o eticheta de cativa milimetri, pe care o inscriptionezi cu ce i-ar placea copilului tau si apoi i-o lipesti pe ghiozdan.

In plus, in cateva modele de telefoane mobile poti instala un sistem de urmarire secundar. Acestea nu sunt accesibile inca in Romania. Telefonul nostru mobil abia reuseste sa trimita si sa primeasca un apel. Lucru lesne pentru un ursulet mobil, cu numai cinci taste - mama, tata, bunici, acasa si urgente. Costa 360 de lei.

Nu uitati insa ca niciun dispozitiv nu poate inlocui vigilenta directa a parintilor.

Sa ai doi copii si sa detii in permanenta controlul e, de multe ori, un vis frumos.

Tags: gps, copii,


VIDEO PROTVPLUS.RO