2011, anul in care GPS-ul este dat peste cap. Vezi de ce


Ultimul update: Luni 01 Octombrie 2012 03:47
Data publicarii: Marti 25 Ianuarie 2011 19:00
Categorie: Stiri Sociale

Din cauza zecilor de mii de schimbari de strazi, denumiri si sensuri unice din ultimul an, GPS-urile au fost depasite si ii indruma pe soferi spre contrasens.

Programatorii hartilor de navigatie spun ca vor lansa actualizari abia in vara, dar vor costa sute de lei.

Chiar si taximetristii nu mai stiu pe unde sa o ia atunci cand scurteaza drumul. Spre exemplu in cartierul Dorobanti, unde zeci de stradute si-au schimbat sensul. La fel in zona bulevardului Dacia, Icoanei, Dumbrava Rosie.

Unele schimbari sunt atat de recente si de ciudate ca soferii le ignora cu buna stiinta. Cum se intampla la Piata Gemeni.

Mai mult, va fi greu chiar si pentru cei stiu orasul, asta cand se va deschide pasajul Basarab. Acesta modifica radical configuratia traficului cu alte zeci de schimbari de strazi si sensuri unice. Firmele care cartografiaza Bucurestiul pentru GPS abia fac fata.

Ca orice munca si cartografierea trebuie platita, insa investitia nu se acopera din vanzarea hartilor. Lansarea noilor versiuni cu sensuri si denumiri schimbate intarzie, desi sunt aproape gata.

90% din piata navigatoarelor este piratata, asa ca o harta completa cu licenta ajunge sa coste 150 de euro. Actualizarile se fac anual si costa inca pe atat.
 

Incep lucrarile la pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii. Vezi alternativele
In curand, avertismente pe GPS cu informatii despre trafic, in timp real
Hotii nu mai tin pasul cu tehnica! Furt esuat din cauza GPS-ului
VIDEO PROTVPLUS.RO