Roxana și frații ei au mâncat friptură după multă vreme. Donațiile primite de familie


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 12 Octombrie 2018 16:34
Categorie: Stiri Sociale

Zeci de oameni s-au oferit să sară în ajutorul Roxanei, o fetiţă de 9 ani din judeţul Vaslui, care trăieşte într-o sărăcie lucie, alături de părinţi şi cei patru fraţi ai ei.

Copila ne-a povestit joi, întristată, că merge flămândă la şcoală şi că şi-ar dori să poată mânca o porţie de carne cu piure sau măcar nişte biscuiți.

Familia va primi în curând bani, alimente sau materiale de construcţii, pentru casă. Iar cazul nu este deloc izolat: un studiu al fundaţiei World Vision făcut în acest an arată că 3% dintre copiii României se culcă flămânzi.

În familia Pruteanu, din comuna Pușcași, băiatul cel mare are 16 ani şi a abandonat şcoala, pentru a munci cu ziua. Tatăl e bolnav şi a căzut la pat de 3 ani, iar greul pică pe umerii mamei.

Cei şapte trăiesc din ajutorul social şi din alocaţiile celor mici, în jur de 800 lei. Abia au ce pune pe masă. Iar suferinţa Roxanei, copila de 9 ani, i-a impresionat pe oamenii simpli.

Vineri, mai multe persoane le-au dus alimente copiilor. Roxana şi frăţiorii săi au mâncat pentru prima dată friptură, după mult timp. Sute de oameni au lăsat mesaje pe site-ul www.stirileprotv.ro ori s-au adresat primăriei locale, cu intenţia de a ajuta această familie.

Principala nevoie a celor șapte suflete este reconstrucţia casei în care locuiesc.

Cine dorește să ofere ajutor o poate face la adresa familiei Cristina şi Vasile Pruteanu, sat Pușcași, comuna Puşcași, din Vaslui.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO