Romanii le au cu IT-ul! Premii si recunoasteri pentru gadget-uri

18-11-2010 00:00


Companiile autohtone din industria IT incep sa se lupte de la egal la egal cu marii producatori mondiali de gadget-uri electronice. Specialistii nostri au proiectat deja mese multi-touchsau carti electronice.

 

In paralel, colegii lor programatori castiga premii dupa premii.

O firma din Brasov este una dintre putinele din lume care produce mese interactive destinate salilor de sedinta. Inventia costa aproape 10.000 de euro. Firma are insa in lucru si dispozitive de 4 metri pentru baruri si restaurante, care sunt 4 ori mai scumpe.

Primul tablet PC romanesc este proiectat tot la Brasov, dar va fi fabricat in China. Este de fapt un laptop fara tastatura, la care comenzile se dau prin atingerea eranului tactil.

Ne afirmam si pe piata cartilor digitale. La e-reader-ul romanesc, gratie unui tehnologii noi, ecranul semana perfect cu hartia.

Programul Trip Journal produs de o firma din Cluj a fost declarat in Statele Unite drept "cea mai buna aplicatie pentru iPhone". Permite utilizatorului sa isi ataseze pozele de pe Facebook sau de pe blogul personal. Aplicatia noastra este instalata deja pe 60.000 de aparate, majoritatea din Statele Unite, Marea Britanie si Germania.

Tags: it, tehnologie,

VIDEO PROTVPLUS.RO