GREVA trece, leafa merge... tot mica! Urmeaza blocarea anului scolar?

Dată publicare: 21-04-2010 00:00
Dată actualizare: 20-09-2012 07:00


UPDATE: Greva si nu prea, in invatamantul romanesc. Unii profesori au respectat astazi dorinta sindicatului si nu au tinut cursuri. Altii insa, au intrat la clasa, ba chiar au pus absente sau note. Toata lumea asteapta urmarile acestui protest national!

In timp ce sindicalistii sustin ca cel putin 80% dintre dascali au fost in greva, inspectorii vorbesc despre 35%. Oricare ar fi procentul, sigur este ca in timp ce unii se plimbau sub soare, altii participau la lectii.

Elevii de liceu, care aveau astazi proba de competente digitale au stat insa cu emotii. Pentru unii s-a amanat, pentru altii, nu.

Tragem linie si listam nemultumirile cadrelor didactice.

Lefurile micsorate din cauza legii unice de salarizare si disponibilizarile care vor incepe de la 1 septembrie ii ingrozesc. Dar parca cel mai tare le e teama de modul in care se va face titularizarea, adica vor si la cheremul directorilor.

Seful Guvernului nu s-a aratat impresionat. Emil Boc le-a transmis bugetarilor ca cei care cred ca prin greva in fiecare zi se pot obtine bani suplimnetari se insala.

Din cauza unor astfel de raspunsuri, sindicalistii strang deja semnaturi pentru a intra in greva generala pe perioada nedeterminata la sfarsitul lunii mai.

Pana atunci, aproximativ 4.900 de elevi din 136 de centre de evaluare, care nu au sustinut testarea la informatica, de joi, sunt reprogramati pentru a da proba de Bac saptamana viitoare, pe 26, 27, 28 si 29 aprilie.

Cu atatea proteste, de la inceputul anului si pana acum, elevii sunt intr-o vesnica vacanta.

Scoala a inceput pe 14 septembrie. Dupa nici doua luni, elevii se imbolnaveau pe capete de gripa cea noua, asa ca institutiile se inchideau una cate una in noiembrie.

N-am iesit bine din toamna, ca iarna grea, cu nametii ei, le-a dat iarasi liber scolarilor.

Primavara a venit peste ei cu o avalansa de ore libere, pentru ca dascalii au intrat intr-o serie de proteste in cascada. In lunile martie si aprilie profesorii au iesit in strada in fiecare zi.

Daca tragem linie, sunt sute de ore pierdute de elevi, care ar trebui recuperate cumva, candva.

Tags: greve,


VIDEO PROTVPLUS.RO