Boc catre profesori: Faceti greva degeaba! NU va dam SALARII mai mari!

Dată publicare: 22-04-2010 00:00
Dată actualizare: 08-10-2012 11:03


emil boc

Premierul Romaniei ii "linisteste" pe bugetarii care protesteaza pentru ca le scad salariile. Emil Boc a declarat ca prin greva nu se vor obtine bani suplimentari la leafa. Solutia ar fi eficienta si productivitate!

Seful Executivului a dat replica sindicalistilor din educatie, care au organizat greva generala in 80% din scolile romanesti. Emil Boc le-a transmis, de la Palatul Victoria, ca fac degeaba greve in fiecare zi, pentru ca asa nu le vor creste lefurile.

"Cei care cred ca prin greva in fiecare zi se pot obtine bani suplimentari se insala. Banii acestia trebuie sa rezulte din eficienta, din productivitate, sa existe o baza sanatoasa ca ei sa aiba o acoperire reala. Daca nu, ne mintim frumos ca ne crestem salariile si pensiile, dar a doua zi avem inflatie si majorari de curs euro-leu", a spus Emil Boc.

Prim-ministrul sustine ca Guvernul lucreaza la un set de standarde de cost pentru scoli, pentru constructia de sali de clasa si de sport.

Intre timp, cadrele didactice afiliate la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia "Spiru Haret" si Federatia Educatiei Nationale au intrat, joi, in greva generala de o zi, nemultumite de scaderea veniturilor dupa intrarea in vigoare a legii salarizarii, de disponibilizarile anuntate si de noua Lege a educatiei.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO