Printesa, un tablou romanesc, poate intra in Cartea Recordurilor.Vezi de ce


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 07:34
Data publicarii: Vineri 08 Aprilie 2011 17:59
Categorie: Stiri Sociale

Se numeste "Printesa" si are sanse sa ramana in istoria artei drept cel mai mare tablou din lume care a fost scos la licitatie. Sigur este, deocamdata, ca poate intra in "Cartea Recordurilor".

Autorul lucrarii este un pictor roman, indragostit de locomotive. Ii plac atat de tare incat a pictat una cu aburi, in marime naturala. Pana la moarte vrea sa faca si vagoanele.

Alexandru Bunescu are 22 de ani si pentru el locomotiva simbolizeaza familia. Una numeroasa pesemne, daca ne gandim ca zece oameni au avut nevoie de doua ore pentru a pune cap la cap toate cele 32 de panouri din care este compusa lucrarea. Sase luni a trudit la ea artistul.

Tabloul are 20 de metri lungime si 4 metri si jumatate inaltime. Asta inseamna ca are o suprafata de 90 de metri patrati si este evaluat la 50.000 de euro. La licitatie pretul de pornire va fi de 555 de euro pe metrul patrat.

Pentru neinitiati, fiecare panou are o taina. De exemplu, langa ultima roata a locomotivei, prietena artistului l-a desenat pe Alexandru in miniatura. Iar in coltul opus, ascuns intre doua litere mari, apare numele ei, Maria.

Locomotiva de la care a pornit totul este acum la Brasov.

Dincolo de viziunea pictorului Bunescu, in ultimii ani lucrarile multor romani au primit laudele specialistilor. Dan Perjovschi este prezent la "Muzeul de Arta Moderna" din New York, Mircea Suciu este singurul artist roman care a aparut pe coperta prestigioasei publicatii "ART News", iar Ion Grigorescu a expus in premiera la "Tate Modern Gallery" din Londra.

Citeste si:

VIDEO. Un copil al strazii, acceptat la Harvard. Povestea unui as al mintii

Vijelia face prapad in tara. Vin temperaturile cu minus peste noi

Record! Un tablou de Grigorescu a fost cumparat cu 230.000 de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO