VIDEO. Un copil al strazii, acceptat la Harvard. Povestea unui as al mintii

Ultima actualizare: 21-10-2012 04:04
admis la Harvard

Cei mai multi liceeni sunt preocupati de hainele pe care le vor purta la bal. Dar un baiat de 18 ani din SUA are preocupari total diferite si, in ciuda tuturor obstacolelor, a demonstrat ca este un invingator, printre cei mai buni elevi din intreaga lume.

Leo Leal Guerrero a fost acceptat recent atat la Harvard, cat si la Stanford, dar baiatul ne-ar putea preda cu brio lectii despre cum sa reusim in viata.

A mancat din gunoaie, a trait printre prostituate, dar a intrat la Harvard!

Creierul tau face cat toate calculatoarele din lume la un loc

Genii si IQ peste 200. Student la 4 ani, chirurg la 7

“Numele meu este Leonardo Daniel Leal Guerrero". Cu un asemenea nume, te-ai asteptat ca Leo sa faca parte dintr-o familie cu renume si bani. Dar nu este asa. Este doar tanar inteligent si ambitios.

Orfan din Romania, nascut fara brate, admis la Universitatea Oxford!

“Primele facultati care m-au admis au fost cele din Florida si Fordham in New York, Brown si Northwestern, Standford, iar acum o saptamana am primit un mail de la Harvard, in care eram anuntat ca am fost acceptat si acolo".

Fost cersetor roman, acum artist renumit! A luat masa si cu Angelina Jolie

"Un inceput dificil te face mai puternic", spune, cu modestie, Leonardo. Mama acestuia l-a adus in USA din Mexic, pe cand el avea 12 ani. Leo nu vorbea deloc engleza si a trecut granita in mod ilegal. S-a mutat din casa in casa, neavand un camin stabil. Pe scurt, a avut o viata de cosmar.

Geniu al matematicii la 15 ani! Este cel mai tanar student de la Cambridge

Leo spune ca a fost ajutat de o fundatie: “am participat la un program care ajuta elevii fara casa sau care au fost abuzati de catre parinti si acest lucru mi-a folosit enorm".

Leo spune ca in ciuda tuturor problemelor n-ar schimba nimic din viata sa. "Vreau sa le demonstrez oamenilor ca si daca esti sarac sau nu ai parinti, pot trece peste aceste neajunsuri, daca continui sa te orientezi catre viitor, sa-ti urmezi visurile".

Leo spune ca va face o vizita atat la Harvard, cat si la Stanford, apoi se va decide pentru care se opteze dintre cele doua. Leo e as in mai multe domenii, iar deocamdata nu se poate hotari ce "vrea sa se faca": doctor, specialist in relatii internationale sau specialist in limbi straine.

.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO