Primavara la oras, iarna la munte!

Ultima actualizare: 22-10-2012 08:42

Se anunta un weekend perfect la munte, cu soare dar si cu multa zapada. Pe Valea Prahovei si in Poiana Brasov se schiaza in conditii excelente, chiar mai bune decat in miez de iarna.

Desi in calendar e primavara, la munte a nins abundent in ultimele zile. Si hotelierii au scazut tarifele ca sa atraga mai multi turisti.

In Valea Dorului zapada masoara un metru si jumatate. In toata iarna n-a mai fost atat de multa si de buna, spun turistii care se intorc week-end dde weekend la munte.

Pentru ca luna februarie nu a fost una prea profitabila, hotelierii incearca acum sa recupereze. La mai toate pensiunile si hotelurile sunt afisate reduceri considerabile din pretul cazarii, de peste 20%.

Meteorologii spun ca in weekend va fi frig la multe si stratul de zapada se va pastra. In plus este posibil sa mai si ninga.

Ca distractia sa fie totala, turistii trebuie sa tina seama de sfaturile salvamontistilor care avertizeaza ca riscul de avalansa este ridicat: gradul 4 pe o scara de la 1 la 5.

Tocmai din cauza pericolului, in Valea Dorului sunt inchise patru partii: Drumul de Vara, Carp, Tarle si Papagal. Toate traseele care leaga statiunile de platoul Bucegilor sunt inchise. Pe vai zapada are chiar si 20 de metri. In plus, stratul proaspat asternut zilele trecute este foarte instabil, o poate lua oricand la vale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO