Preparate din toate culturile la festivalul Street Food din Capitală

×
Codul embed a fost copiat

O călătorie culinară în jurul lumii. Cam aşa poate suna invitaţia la cel mai mare eveniment de Street Food din Capitală, care a început joi.

Pofticioşii s-au oprit aşadar la Romexpo, unde bucătarii au pregătit bucate din toate culturile. Vedetă a fost însă burgerul.

Mulţi dintre cei care au vrut să ia cina în oraş, în aer liber, s-au oprit la festival, unde au parcat peste 100 de camioane cu mâncare din zeci de bucătării ale lumii. Meniul a fost, aşadar, bogat, dar, dintre toate preparatele, cel mai solicitat a fost burgerul!

Dragoş a furat reţeta pentru burgerul cu carne de rață din Danemarca. Completează însă lista de ingrediente cu o dulceață de ardei iute, făcută chiar de el în casă.

"Am văzut produsul ăsta acolo, nefiind la noi m-am gândit că trebuie să îl ducem şi acasă şi românii să se bucure de el."

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Istoria burgerului a început în secolul 18 în oraşul Hamburg din Germania, iar de câţiva ani încoace produsul câştiga şi teren românesc. Aici la festivalul de Street Food gurmanzii îşi pot satisface poftele cu mai multe sortimente de burgeri. De la clasicul american cu carne de vită până la un burger vegetarian cu brânză halloumi.

Adrian a adus la festival preparate din Taiwan.

"Chifla este gătită la abur, iar în interior reţeta autentică are o carne de porc slow cooked, timp de 10 ore."

Iar amatorii de dulciuri mai puţin obişnuite au putut gusta din îngheţată cu alcool.

Între două gustări sau mese copioase, cine a mai putut a fost invitat la concert, dar şi la dans.

Festivalul culinar tine până duminică seara. Taxa de intrare este 29 de lei pe zi, dar, până la ora 14, puteţi intra gratuit.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Capitala stabileşte regulile în materie de restaurante. Doar în Centrul Vechi sunt peste 200
Capitala stabileşte regulile în materie de restaurante. Doar în Centrul Vechi sunt peste 200

Turismul românesc are cel mai bun an, din punct de vedere financiar din ultimul deceniu. Faţă de acum 5 ani, de exemplu, numărul hotelurilor a crescut cu 40%, iar cel al restaurantelor şi cafenelelor s-a dublat.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”
Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a spus liderilor din Alianța Nord-Atlantică (NATO) de ce ar avea nevoie țara sa pentru a putea face față atacurilor aeriene lansate fără oprire de armata Kremlinului.