Preparate din toate culturile la festivalul Street Food din Capitală

Dată publicare: 07-09-2018 07:57
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


O călătorie culinară în jurul lumii. Cam aşa poate suna invitaţia la cel mai mare eveniment de Street Food din Capitală, care a început joi.

Pofticioşii s-au oprit aşadar la Romexpo, unde bucătarii au pregătit bucate din toate culturile. Vedetă a fost însă burgerul.

Mulţi dintre cei care au vrut să ia cina în oraş, în aer liber, s-au oprit la festival, unde au parcat peste 100 de camioane cu mâncare din zeci de bucătării ale lumii. Meniul a fost, aşadar, bogat, dar, dintre toate preparatele, cel mai solicitat a fost burgerul!

Dragoş a furat reţeta pentru burgerul cu carne de rață din Danemarca. Completează însă lista de ingrediente cu o dulceață de ardei iute, făcută chiar de el în casă.

"Am văzut produsul ăsta acolo, nefiind la noi m-am gândit că trebuie să îl ducem şi acasă şi românii să se bucure de el."

Istoria burgerului a început în secolul 18 în oraşul Hamburg din Germania, iar de câţiva ani încoace produsul câştiga şi teren românesc. Aici la festivalul de Street Food gurmanzii îşi pot satisface poftele cu mai multe sortimente de burgeri. De la clasicul american cu carne de vită până la un burger vegetarian cu brânză halloumi.

Adrian a adus la festival preparate din Taiwan.

"Chifla este gătită la abur, iar în interior reţeta autentică are o carne de porc slow cooked, timp de 10 ore."

Iar amatorii de dulciuri mai puţin obişnuite au putut gusta din îngheţată cu alcool.

Între două gustări sau mese copioase, cine a mai putut a fost invitat la concert, dar şi la dans.

Festivalul culinar tine până duminică seara. Taxa de intrare este 29 de lei pe zi, dar, până la ora 14, puteţi intra gratuit.


VIDEO PROTVPLUS.RO