Preparate din toate culturile la festivalul Street Food din Capitală

×
Codul embed a fost copiat

O călătorie culinară în jurul lumii. Cam aşa poate suna invitaţia la cel mai mare eveniment de Street Food din Capitală, care a început joi.

Pofticioşii s-au oprit aşadar la Romexpo, unde bucătarii au pregătit bucate din toate culturile. Vedetă a fost însă burgerul.

Mulţi dintre cei care au vrut să ia cina în oraş, în aer liber, s-au oprit la festival, unde au parcat peste 100 de camioane cu mâncare din zeci de bucătării ale lumii. Meniul a fost, aşadar, bogat, dar, dintre toate preparatele, cel mai solicitat a fost burgerul!

Dragoş a furat reţeta pentru burgerul cu carne de rață din Danemarca. Completează însă lista de ingrediente cu o dulceață de ardei iute, făcută chiar de el în casă.

"Am văzut produsul ăsta acolo, nefiind la noi m-am gândit că trebuie să îl ducem şi acasă şi românii să se bucure de el."

Citește și
inteligenta artificiala
De la bănci, până la gaze și sănătate: inteligența artificială înlocuiește oamenii, iar interacțiunea directă devine un lux

Istoria burgerului a început în secolul 18 în oraşul Hamburg din Germania, iar de câţiva ani încoace produsul câştiga şi teren românesc. Aici la festivalul de Street Food gurmanzii îşi pot satisface poftele cu mai multe sortimente de burgeri. De la clasicul american cu carne de vită până la un burger vegetarian cu brânză halloumi.

Adrian a adus la festival preparate din Taiwan.

"Chifla este gătită la abur, iar în interior reţeta autentică are o carne de porc slow cooked, timp de 10 ore."

Iar amatorii de dulciuri mai puţin obişnuite au putut gusta din îngheţată cu alcool.

Între două gustări sau mese copioase, cine a mai putut a fost invitat la concert, dar şi la dans.

Festivalul culinar tine până duminică seara. Taxa de intrare este 29 de lei pe zi, dar, până la ora 14, puteţi intra gratuit.

Articol recomandat de sport.ro
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Citește și...
Capitala stabileşte regulile în materie de restaurante. Doar în Centrul Vechi sunt peste 200
Capitala stabileşte regulile în materie de restaurante. Doar în Centrul Vechi sunt peste 200

Turismul românesc are cel mai bun an, din punct de vedere financiar din ultimul deceniu. Faţă de acum 5 ani, de exemplu, numărul hotelurilor a crescut cu 40%, iar cel al restaurantelor şi cafenelelor s-a dublat.

Recomandări
Donald Trump: „Zelenski nu are nimic până nu aprob eu. Aşa că vom vedea ce are”
Donald Trump: „Zelenski nu are nimic până nu aprob eu. Aşa că vom vedea ce are”

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat vineri arbitrul suprem al oricărui acord de pace între Ucraina şi Rusia, el declarând pentru Politico faptul că, până nu aprobă el, Volodimir Zelenski „nu are nimic”.

Impozitele pe locuințe vor exploda în 2026. Unii proprietari vor plăti și de două, trei ori mai mult
Impozitele pe locuințe vor exploda în 2026. Unii proprietari vor plăti și de două, trei ori mai mult

În 2026 impozitele pe locuințe vor crește mai mult decât de obicei, a decis Guvernul. Taxele se vor mări cu aproape 80%, însă au fost eliminate reducerile în funcție de vechimea locuinței, așa că în unele cazuri, creșterea va fi dublă sau chiar triplă.

Mesaje de Sfântul Ștefan 2025. Urări și felicitări pentru cei care astăzi își serbează onomastica
Mesaje de Sfântul Ștefan 2025. Urări și felicitări pentru cei care astăzi își serbează onomastica

În a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ștefan, primul martir al Bisericii, care a vestit și mărturisit credința în Iisus Hristos.