Premiera la Cluj. Piesa de opera Nabucco s-a jucat in fata a peste 5000 de spectatori, in centrul orasului

Dată publicare: 03-07-2016 07:44
Dată actualizare: 06-07-2016 08:20


Opera din Cluj Napoca a inregistrat sambata seara o noua premiera dupa succesul de acum doua saptamani cu Lacul Lebedelor, jucat chiar pe un lac.

De aceasta data, piesa Nabucco a fost pusa in scena in aer liber, in centrul orasului, sub privirile a peste 5.000 de spectatori.

Piata Unirii din Cluj Napoca s-a transformat, sambata seara, in Templul lui Solomon din Ierusalim. Iar spectatorii au fost cuceriti de artistii de la opera care au pregatit temeinic reprezentatia.

"Avem orchestra completa, cor, solisti de talie international si un spectacol pe masura tuturor", a declarat Simona Dordea, purtator de cuvant Opera Nationala Romana Cluj.

Asteptarile au fost confirmate de toti cei din public: "Totul este fascinant. Ii multumesc Domnului ca m-a adus aici."

Spre surprinderea multora, tinerii au fost si ei prezenti in numar mare. Si s-au bucurat de o portie de cultura prezentata altfel.

Motivati de aprecierea oamenilor, organizatorii isi propun sa puna bazele unui festival de opera. Ei spera ca acest lucru sa fie posibil din 2018.

Opera din Cluj Napoca isi incheie stagiunea in aceasta seara, tot in centrul orasului, cu un concert de muzica spaniola, parfumat cu verva si romantism - La Negra Noche.

Tags: opera, cluj, nabucco,


VIDEO PROTVPLUS.RO