Povestea lui Cosmin, un baiat de 9 ani, cu o forma rara de cancer. Cum ii poti da o sansa la viata


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 23:37
Data publicarii: Marti 17 Iulie 2012 23:22
Categorie: Stiri Sociale
cosmin

In Romania, sunt copii care trebuie sa invete ce inseamna lupta cu viata inca de la varste dureros de fragede. Un astfel de caz este si Cosmin, un baiat de 9 ani, care in 2008 a aflat ca trebuie sa se opereze de o forma rara de cancer.

Pentru Cosmin, viata a fost a fost o lupta continua de la o varsta la care toti copiii abia isi descopereau lumea din jur.

Cand avea 5 ani, in 2008, Cosmin a fost operat de o forma rara de cancer, Nefroblastom renal (tumoare Wilms), la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

De acolo, a fost trimis in tratament la Timisoara, in Spitalul "Luis Turcan", unde doctorul Serban Marghit si profesorul doctorul conferentiar Arghirescu Smaranda l-au avut in grija.

La 2 ani de la operatie, Cosmin a fost informat ca boala a recidivat. Imediat a fost operat la Institutul Clinic "Fundeni" din Bucuresti, de catre doctorul Irinel Popescu, pentru ca apoi sa revina in Timisoara pentru tratamentul cu citostatice.

"Am urmat tratament cu citostatice, am facut transplant autolog, iar in anul 2012, in ianuarie, am intrat in metastaza hepatica recidiva.", a povestit Naie Nico Cosmin pentru Stirile ProTV.

Dupa ce a epuizat toate metodele de tratament din Romania, Cosmin si familia sa au fost obligati sa caute solutii in afara tarii.

"Doctorii din Romania mi-au instiintat familia ca au fost facute toate tratamentele chirurgicale si citostatice, iar singura mea sansa de a mai trai este sa caut o comisie de medici dispusi sa intervina chirurgical pentru a-mi inlatura tumoarea din abdomen, in afara Romaniei." 

"Singurii medici dispusi sa ma ajute au fost cei din Turcia de la Spitalul Anadolu, unde am mers impreuna cu parintii mei pentru evaluare, si sunt singurii care s-au pronuntat favorabil, ma vor opera" - Nae Nico Cosmin.

Dar aceasta operatie costa 49.900 Euro, o suma uriasa pentru o familie modesta.

"Am nevoie de ajutorul vostru cat mai urgent posibil, deoarece sunt un luptator, pot merge inainte, asa cum am mers si pana acum. Datorita echipei de medici din Spitalul „Luis Turcanu” din Timisoara care au depus toate eforturile pentru a invinge aceasta boala, au fost benefice si datorita lor am putut lupta cu aceasta necrutatoare boala.", este mesajul transmis de catre un copil care isi doreste inca o sansa sa lupte pentru viata sa.

Cei care vor sa-l ajute pe Naie Nico Cosmin, pot face donatii in urmatoarele conturi bancare:

RO23RZBR0000060014766386 – EURO
RO98RZBR0000060014766394 – DOLARI
RO61RZBR0000060014766381 - RON

FULLSCREEN
Povestea lui Cosmin, un baiat de 9 ani, cu o forma rara de cancer. Cum ii poti da o sansa la viata
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO