Oprescu a aprobat planul de reducere a poluarii din Capitala

Dată publicare: 25-11-2008 00:00
Dată actualizare: 07-10-2012 01:23


Parcare interzisa ziua langa trotuar, dar permisa noaptea la mall si hipermarket, proiecte imobiliare conditionate de spatii verzi si prioritate in trafic pentru masinile cu mai multi pasageri.

Sunt cateva dintre regulile noi, pe care autoritatile vor sa le aplice in urmatorii cinci ani in Bucuresti. 

Sunt incluse intr-un program privind reducerea poluarii din Capitala, aprobat marti de consilieri. Astfel, a fost aprobat un set de noi reguli si restrictii in domeniile care polueaza foarte puternic Bucurestiul. 

In cadrul programului privind controlul calitatii aerului, Agentia de Mediu solicita cu prioritate masuri de fluidizare a traficului.

Specialistii de mediu cer, in primul rand, interzicerea stationarii auto pe prima banda, langa trotuar. Aceasta va fi destinata doar transportului in comun si masinilor de Politie, Pompieri si Ambulanta. Tot pe aici vor avea insa acces soferii care iau in masinile lor trei sau patru pasageri.

Restrictia va functiona zilnic, intre orele 8 si 20.

Edilii s-au gandit si la o solutie de compromis. Pana fac parcari noi, ii vor obliga pe reprezentantii malluri-lor si hipermarketurilor sa permita accesul auto gratuit in parcarile lor, intre orele 22 si 8. 

Programul votat marti trebuie implementat pana in 2013.

Mai multe detalii puteti afla maine chiar de la primarul general, Sorin Oprescu, invitat la 20.30,  videochat pe www.stirileprotv.ro.


VIDEO PROTVPLUS.RO