ONU cere Romaniei sa reia adoptiile internationale, blocate de patru ani
Oficialii ONU stiu ca in centrele de plasament romanesti sunt mii de copii care tinjesc dupa zambetul si dragostea unor parinti. Chiar daca exista oameni cu inima mare, care vor sa-i ia acasa, birocratia le pune o gramada de piedici.
Pe de alta parte de la blocarea adoptiilor, in 2005, peste o mie de familii straine si-ar fi dorit sa creasca prunci din tara noastra.
Cand au fost oprite in 2005 toate adoptiile internationale, in centrele de plasament din Maramures au ramas zeci de copii ce puteau fi adoptati.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Daca atunci aveau cativa ani intre timp au crescut si incep sa inteleaga ce se intampla in jurul lor. Au vazut ca 63 de colegi au avut mai mult noroc pentru ca au fost luati de familii straine si au cui spune mama si tata.
Intr-un centru din Baia Mare am gasit doua fete si un baiat nici unul mai mare de 10 ani. O hotarire luata de adulti le-a spulberat sansa de a-si gasi parinti.
Aceeasi situatie o intalnim in multe judete din tara, unde copiii nu sunt adoptati nici de romani din pricina unor proceduri dificile.
In 2005 insa, cereau copii de la noi 1100 de familii de straini - cei mai multi din Spania, Statele Unite si Elvetia. Dupa un boom de mii de adoptii anuale, statul a introdus restrictii in 2001. In 2009, comitetul ONU le cere autoritatilor noastre sa actioneze mai mult in interesul copiilor pe care romanii nu-i adopta.
La stoparea adoptiilor internationale, erau peste 6.000 de copii in institutiile statului care puteau fi adoptati. Acum sunt cu 50% mai mult. Daca cineva nu-i ajuta, vor creste fara sa stie ce inseamna dragostea parintilor.