Omletă din 600 de ouă și 5 kg de cârnați la un festival culinar. Restricții din cauza pestei porcine

×
Codul embed a fost copiat

Ziua a început cum nu se poate mai bine la Sfântu Gheorghe, unde localnicii și turiștii au fost poftiți la parada carnaților și festivalul verzei.

Bucătarii au pregătit pentru pofticioși și un mic dejun uriaș, dar și cea mai mare pâine cu cartofi.

Maeştrii bucătari au folosit 600 de ouă şi 5 kilograme de cârnaţi pentru cea mai mare omletă. Alături au aşezat şi trei pâini uriaşe cu cartofi.

Vedete au fost însă varza şi cârnaţii. Peste 50 de echipe s-au întrecut în reţete inspirate, cum este şi cea folosită de o familie din Târgu Secuiesc.

”Am pus boia, piper, sare şi usturoi. E mai uşor de amestecat dacă condimentam înainte să măcinăm. Ăsta e secretul pentru un cârnat bun”, explică ei.

Citește și
Neamt la timisoara
Răsfăț culinar pentru turiștii care ajung la Timișoara: „Brânza de oaie e delicioasă”
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Adevăraţii câştigători au fost însă turiştii care s-au bucurat de o explozie de gusturi şi arome.

Robert Gruman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna: ”Vedem că de la an la an creşte numărul turiştilor cu aproximativ 10%. Vin pentru gastronomia locală și tocmai din acest considerent organizăm an de an acest festival.”

Pentru competiţie s-au folosit 500 de kilograme de carne de porc furnizate de o singură firmă, ca să nu existe probleme din cauza pestei porcine africane.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Motivul pentru care se va închide restaurantul unde se prepară 900 de porții de supă cu taieței zilnic
Motivul pentru care se va închide restaurantul unde se prepară 900 de porții de supă cu taieței zilnic

Dispare o tradiție din patrimoniul culinar al Hong Kong-ului.

Răsfăț culinar pentru turiștii care ajung la Timișoara: „Brânza de oaie e delicioasă”
Răsfăț culinar pentru turiștii care ajung la Timișoara: „Brânza de oaie e delicioasă”

Timişoara intră în rândul oraşelor care îşi întâmpină turiştii cu pieţe pline de bunătăţi locale. Agenţiile au început să organizeze tururi la cererea străinilor.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.