Medicina "in crize"! Pacientii isi vor plati consultatiile si tratamentele!

Ultima actualizare: 08-10-2012 10:47

Vestile proaste vin in cascada pentru bolnavii din Romania! De data aceasta, dinspre medicii de familie, care nu vor mai acorda retete gratuite si compensate.

Ba, mai mult, acestia vor plati si consultatiile, chiar de la 1 aprilie. Medicii de familie au decis astazi in unanimitate ca nu vor semna contractele cu casele de asigurari, pentru ca nu sunt de acord cu prevederile impuse de Ministerul Sanatatii.

Decizia de a nu semna noile contracte cu casele de asigurari a fost luata in unanimitate la Bucuresti de reprezentantii celor peste 11.000 de medici de familie din tara.

Pentru bolnavi asta inseamna ca din aprilie se vor duce oficial cu bani la doctor. O consultatie va costa ca la policlinica cu plata, intre 65 si 100 de lei.

Medicii de familie contesta noile prevederi ale contractului cadru prin care acestia vor fi pusi la munca suplimentara.

Printre nemultumirile medicilor de familie se numara faptul ca acestia vor fi obligati sa asigure si servicii de urgenta, ca este schimbat modul de prescriere a retetelor, precum si sanctiunile prevazute, unele considerate "aberante".

Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei a spus ca medicii sunt nemultumiti spre exemplu de faptul ca daca acorda consultatie si tratament unui pacient care nu mai este asigurat, toate cheltuielile legate de medicatie si investigatii medicale vor trebui suportate de medicul care i le-a recomandat.

Cei din Ministerul Sanatatii le transmit doctorilor sa fie rabdatori. Asta pana in 1 aprilie, atunci cand vor aparea normele de aplicare ale contractului cadru, pentru care ei vor fi consultati.

Acestea vor stabili clar plata pentru serviciile prestate cat si modul de organizare al centrelor de permanenta.

COMENTEAZA AICI!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO