Locuinta lui Gica Petrescu a adunat datorii mari. Risca sa nu devina muzeu


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 18:07
Data publicarii: Luni 18 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Una dintre ultimele dorinte ale maestrului Gica Petrescu risca sa nu fie respectata. Artistul isi imagina ca dupa moartea sa casa lui va deveni un mic muzeu.

 

Insa de cand s-a stins, in iunie 2006, casuta sa a adunat o datorie uriasa, de aproape 20.000 de lei, din impartirea cheltuielilor comune, intr-un bloc monument istoric, cu centrala proprie veche si consum urias de gaze. La apartamentul 11 de la etajul 1 nu mai sta nimeni, insa vecinii s-au reunit si cer la judecatoria sectorului 5 scoaterea la licitatie a locuintei. Sperau sa se implice edilii, sa preia cumva casa aflata pe bulevardul Regina Maria.

Autoritatile ar vrea sa preia apartamentul aflat in buricul Capitalei si sa ii indeplineasca visul marelui cantaret, dar nu vor sa dea bani pe el.

In apartament nu a mai intrat nimeni de la disparitia artistului. Oamenii spun insa ca are potential de mic muzeu al maestrului, fiind situat in centrul Capitalei, vizavi de Cercul Militar National. Mai mult, oamenii spun ca tot orasul, in frunte cu edilii, ii este dator lui Gica Petrescu, care "a cantat" Capitala in zeci de piese.

Vecinii spun ca neplata facturilor este o nedreptate, dupa o viata de cantec, in care locatarul Gica Petrescu n-a deranjat niciodata.

Edilii de sector spun ca sunt doua variante, fie Primaria Capitalei sa declare apartamentul de utilitate publica, fie asociatia sa renunte la actiunea in instanta.

Locatarii au intarziat demersul in instanta, crezand ca o nepoata va prelua prin succesiune locuinta. Ulterior, s-a dovedit ca aceasta nu are drept de mostenire, fiind ruda din partea sotiei.

Daca judecatoria sectorului 5 va decide ca apartamentul poate fi scos la vanzare, Directia Finantelor Publice poate organiza licitatie, la care poate participa oricine, inclusiv Primaria Capitalei.

 

Tags: gica petrescu,

Va amintiti de Gopo, primul desen animat romanesc premiat la Cannes?
VIDEO PROTVPLUS.RO