Incepe vaccinarea gratuita in scoli, impotriva cancerului de col uterin


Ultimul update: Vineri 27 Iulie 2012 01:12
Data publicarii: Marti 28 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Peste 100.000 de eleve de clasa a IV-a vor fi imunizate, dupa 15 noiembrie. Vaccinarea nu este obligatorie, dar parintii copilelor care refuza imunizarea lor, trebuie sa-si exprime in scris aceasta optiune.

Campania se adreseaza elevelor de clasa a IV- a, care au 10 ani. E vorba de 110.000 de fete, carora le vor fi administrate trei doze de vaccin, in decurs de sase luni.

In Romania sunt autorizate doua vaccinuri impotriva cancerului de col uterin. Unul ofera protectie pentru patru tulpini ale virusului Human Papiloma, iar celalalt doar pentru doua, adica cele care provoaca maladia.

Cei din Ministerul Sanatatii nu au anuntat cu care dintre cele doua se va face imunizarea fetelor. Unul dintre vaccinuri a stranit controverse, dupa ce mai multe tinere au murit la scurt timp dupa administrarea serului. Pana acum, specilistii nu au stabilit o relatie clara de cauzalitate intre administrarea serului si decese.

Romania se afla pe primul loc in Europa, la numarul de imbolnaviri. In fiecare an, aproximativ 3.500 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin si peste 2.000 mor din cauza acestei boli.


Incepe vaccinarea impotriva cancerului de col uterin si in Hunedoara
Fetitele de clasa a IV-a, vaccinate impotriva cancerului de col uterin
Suntem un popor bolnav! Analizele medicale obligatorii o demonstreaza
VIDEO PROTVPLUS.RO