"GivingTuesday" în România. Oamenii donează sânge, împart alimente și haine timp de o săptămână
O sărbătoare importată din America aduce și în România un strop de fericire în viața unor semeni mai puțin norocoși.
Lansată în 2012 în Statele Unite, "GivingTuesday" sau, în traducere, "Marțea dăruirii" a devenit în câțiva ani o mișcare internațională. Sărbătoarea ține de obicei o zi, dar, pentru că pandemia a lovit mulți oameni, anul acesta ține... o săptămână.
În Alba Iulia, mai mulți tineri s-au mobilizat și, timp de șapte zile, donează sânge, împart alimente, haine, dar și alte bunuri familiilor nevoiașe.
Matei are 9 ani, locuiește în Alba Iulia și este pasionat de calculatoare. A reușit să repare singur un laptop, pe care l-a dăruit unei familii cu trei copii. Cei mici au mare nevoie de el.
Matei: "Am primit un laptop pe care vreau să îl dăruiesc unui copil, că să facă scoală on line de Giving Tuesday.”
Mama copiilor: "Un gest extraordinar de frumos, neașteptat un cadou binevenit ținând cont de situația actuala cu pandemia cu scoală on line după cum se vede sunt trei."
Tot în Alba Iulia, mai mulți studenți s-au mobilizat și au donat sânge pentru cei aflați în suferință.
Malina Bogdan – donator: "Este un concept prin care intelegm fiecare dintre noi că avem ceva de dat și astfel încercam să dam din puținul pe care îl avem că împreună să fim mai fericiți."
Adrian Ileana, donator: "Am decis să mă implic de Giving Tuesday pentru a face o fapta și a-I ajuta pe cei care au nevoie de sânge"
Sebastian Adam, președinte Liga Studenților: "Importanța faptelor bune ajută societatea să crească și să meargă."
Alții au donat haine, jucării sau alimente.
Donator: "Giving Tuesday înseamnă bunătate și cât pot să ajut pe țoață lumea cum pot."
Sebi Baesan, coordinator Giving Tuesday: "O fapta bună înseamnă un simplu gest, poate fi de la dona o picătură din sângele tău pentru cel care are nevoie, a duce o farfurie de ciorbă caldă, a da un telefon cuiva care are nevoie, poate însemna orice făcut din suflet."
Săptămâna faptelor bune se încheie pe 8 decembrie. Până atunci, oricare dintre noi poate arăta, cu un simplu gest, că îi pasă de semenii aflați în nevoie.