Gestul incredibil făcut de doi tineri pentru o mamă şi cele două fetiţe care trăiesc într-un container

Ultima actualizare: 18-09-2019 18:12

Doi tineri din Iaşi au sărit în ajutorul unei mame cu două fetiţe, într-o situaţie limită.

Familia trăieşte de 5 ani într-un container de şantier, fără apă curentă şi căldură, iar gândul că vine iarna şi vor răbda iar de frig este greu de suportat.

Impresionaţi de povestea lor, cei doi tineri au pus mâna de la mână, au reuşit să-i implice şi pe prietenii lor, iar acum construiesc o căsuţă pentru fetiţe şi mama lor. Au turnat deja fundaţia, însă mai au nevoie de ajutor.

Aşa arată cei 10 mp în care trăieşte mama, de 36 de ani, şi cele două fetiţe, de 6 şi 9 ani. Containerul este pus între blocuri de lux, într-o zonă în curs de amenajare, şi îţi vine greu să crezi că acolo chiar locuieşte o familie.

Femeia povesteşte că soţul ei a plecat în urmă cu un an în străinătate, la muncă, şi trimite sporadic bani acasă. Ea şi fetiţele se descurcă foarte greu şi adesea rabdă de foame şi de frig.

Laura Butescu: "Este foarte greu deoarece nu avem apă, cei de la bloc nu ne mai dau. Ne-au ajutat 5 ani, poate că e destul, cu fetiţele e greu, avem mucegai iarna, greu de făcut baie. Îşi doresc o casă, să avem o casă."

În ciuda condiţiilor inumane în care trăiesc, fetele au un zâmbet larg şi plin de speranţă. Merg la şcoală şi învaţă bine, iar cea mai arzătoare dorinţă a lor este să aibă o căsuţă decentă, să îşi poată face lecţiile în linişte şi să nu se mai sperie de venirea iernii.

Fetiţă: "Mi-aş dori cel mai mult să facă casa şi să avem un trai mai bun, răcesc foarte des şi seara nu pot să dorm, din cauză că-mi intra arcurile în spate. As vrea să am spaţiu să mă joc, să-mi pun lucrurile, aşa mi le fac în pat. O măsuţă, un scăunel aş vrea."

Cei doi binefăcători ai lor, Cristian şi Alexandru, spun că, îndată ce-au aflat de povestea celor trei suflete, au simţit că trebuie să le ajute.

Pe Facebook au făcut o pagină, Căsuţa Speranţei, iar treptat alţi oameni au pus mâna de la mână şi au început să ridice căsuţa fetiţelor. Mai este însă nevoie de ajutor.

Cristian Nistor: "Am simţit indignare. Între toate acele blocuri care arata foarte bine, vezi că cineva trăieşte în acele condiţii. Mai avem nevoie de partea de interioare, cam 15 mii de euro şi acoperişul. Ele stau pe un teren care nu le aparţine şi oricând pot fi date afară."

Alexandru Mogosescu: "Când am intrat prima dată, am rămas şocat. Speram să terminăm repede, vine iarna, să stea tot în containerul ăla, fără căldură... e greu."

Cei doi tineri spun că orice ajutor în materiale de construcţie sau bani este mana cerească pentru mica familie. Cei care vor sa dea o mana de ajutor ii pot contacta pe pagina de Facebook Căsuţa Speranţei

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO