Gata cu restul in bomboane sau chibrituri!

Dată publicare: 08-10-2008 00:00
Dată actualizare: 09-04-2012 09:05


Magazin alimentar

"Este interzisa plata restului sub orice alta forma decat in numerar"! Asa suna un text de lege care de miercuri le interzice comerciantilor sa va dea guma de mestecat sau bomboame, sub pretextul ca nu au marunt.

Lovitura nu este usor de dus de catre vanzatori, daca ne gandim ca din '90 incoace absolut toti romanii au auzit aceasta placa. 


S-a ajuns aici pentru ca a existat intr-adevar o criza de monede in magazine, mai ales de zece si cinci bani. Insa asta se intampla anul trecut, cand pe de o parte bancile nu mai erau interesate de monede si nu le mai cereau de la BNR, iar pe de alta parte maruntisul se pierdea undeva pe drum. Adica moneda metalica pusa pe piata nu se mai intoarcea in banci. 

Pana la sfarsitul anului 2007, BNR a emis totusi inca 1.400 de tone de monede noi, ceea ce inseamna peste jumatate din cantitatea pusa in circulatie pana acum. Iar asta ar fi trebuit sa rezolve problema de care se plang chiar si acum vanzatorii. 

Legea votata miercuri in Camera Deputatilor are nevoie si de semnatura presedintelui tarii. Apoi urmeaza sa fie publicata si in Monitorul Oficial peste cel mult o luna.


Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO