Fumatorii din Romania sunt pe cale sa invinga. Afla unde ai voie sa fumezi

24-05-2011 18:19

Senatorii, culmea, din Comisia de sanatate sar in ajutorul fumatorilor. Chit ca in majoritatea tarilor europene acest viciu este interzis in baruri, hoteluri si restaurante, la noi nu se va intampla asta.

Patronii vor alege de la inceput daca la ei in local oamenii isi pot aprinde sau nu tigarile. Daca da, atunci se va fuma peste tot. Inca de la inceputul discutiei alesii nefumatori au incercat sa-i aduca pe calea cea dreapta pe cei viciosi. Pana la urma, fumatorii din Comisia de sanatate au invins. Au eliminat acea prevedere din lege care interzice sa iti aprinzi tigara in spatiile publice. In plus, au stabilit ca pe viitor nu vor mai exista restaurante sau baruri cu spatii si pentru fumatori si pentru nefumatori. Omul va afla de intrare daca are sens sa isi scoata pachetul de tigari din buzunar sau daca schimba locul.

"Lumea care vine la noi nu vine in niciun caz sa se calugareasca, deci lumea vine aici sa se distreze si multi dintre acestia sunt fumatori, iar pe noi ne avantajeaza sa primim clienti fumatori", explica patronii de restaurant. Evident, parerile clientilor sunt impartite.

Legea adoptata astazi interzice vanzarea de tutun la mai putin de 250 de metri distanta de scoli si spitale. Actul normativ va fi dezbatut si in plenului Senatului.

2 eleve din Constanta au disparut. Au plecat la o intalnire cu “cineva” cunoscut pe Facebook

Sinucidere ca la carte. Cum e comentat romanul care a "inspirat-o" pe eleva eminenta sa-si ia viata

 

 

Tags: legi, fumatori,


VIDEO PROTVPLUS.RO