Festival inedit de operă în Sibiu. Artiștii au cântat în aer liber


Ultimul update: Marti 24 Septembrie 2019 13:56
Data publicarii: Marti 24 Septembrie 2019 13:01
Categorie: Stiri Sociale

La Sibiu, un festival de operă aduce muzica direct în stradă.

Artiștii au hotărât să iasă din sala de spectacol și să cânte acolo unde ariile celebre nu ajung niciodată: în aer liber, în holurile unor instituții publice sau în grădina unui spital. Ideea are succes, iar localnicii și vizitatorii se bucură de noua experiență.

Festivalul de Operă de la Sibiu se află la cea de-a 18-a ediție. Este pentru prima dată însă, când artiștii nu au așteptat doar ca oamenii să vină să-i vadă, ci au mers ei să caute publicul.

Turistă: „Am fost impresionați. Ni s-a spus să ne pregătim pentru un concert de operă, chiar în stradă. Aici în mijlocul străzii și pentru toată lumea!”

Turistă: „Noi în Spania cântăm într-un cor, tot grupul.”

Reporter: „Așa că pentru dumneavoastră a fost nemaipomenit?”

Turistă: „Neprețuit, neprețuit! Mulțumim!"

Turistă: „Iubesc opera.Ce cadou minunat!"

 Nu doar turiștii străini au fost cuceriți de operă, ci și localnicii.

Turistă: „ "E superb, sunt încântată, e o modalitate extraordinară de a ajunge la muzica bună."

Artiștii sunt convinși că această rețeta funcționează și că vor câștigă astfel noi spectatori.

Alexandru Petrovici, pianist: „Credem foarte mult în ieșirea artiștilor dintre 4 pereți ai sălii și venirea în mijlocul oamenilor, ceea ce de foarte multe ori produce un impact mai mult decât îmbucurător."

Oana Andra, solistă: „Acum nu a fost o vreme favorabilă, cu vânt și ploaie, dar entuziasmul publicului ne-a încălzit inimile și nouă și am uitat de toate neplăcerile.”

Dumitru Adrian: „E minunat, extraordinar să fii aici în mijlocul oamenilor și să aduci bucurie, să-I vezi că se bucură."

Ariile celebre vor răsuna și în holurile unor instituții publice, dar și în sălile de clasă ale unui liceu din oraș. La festival participă peste 400 de artiști români și străini.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO