Este criza de asistenti sociali in Bucuresti


Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2012 10:10
Data publicarii: Vineri 03 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Bucuresti
asistenti sociali pentru batrani

Nu sunt caminele de batrani din Romania locuri unde ti-ai dori sa traiesti neaparat, dar nici varstnicii nostri nu se lasa convinsi usor sa mearga in astfel de institutii.


Multora le-a intrat in cap ca la azil sunt batuti, asa ca spera sa fie ajutati la domiciliu de catre asistentii sociali

Sistemul si salariile de nimic au facut insa ca aceasta profesie sa fie pe cale de disparitie. In Bucuresti, 57 de oameni, impartiti ineficient, ar trebui sa fie un sprijin pentru sute de pensionari, majoritatea paralizati. 

Rareori, infirmierele depasesc programul de lucru de doua ore. Gatesc putin, mai ales pentru ca batranii nu mai tin frigiderele in priza, pe motiv ca-i deranjeaza zgomotul.

Paradoxal, batranii ingrijiti la domiciliu se descurca tot singuri. In sectorul 3, de pilda, sase femei trebuie sa aiba grija de 40 de bolnavi imobilizati.

Exista insa si mai rau. In sectorul 2, unde cer in fiecare luna ajutor cel putin 40 de batrani, Directia de Asistenta Sociala are un singur ingrijtor angajat si inca 39 de posturi libere. Situatia seamna izbitor cu cea din sectoarele 4, 5 si 6 unde sunt 30 de asistenti si mii de cazuri sociale.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO